Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Historien om Cadillac Limousiner

Cadillac är en del av Detroits General Motors Company och är erkänd som en branschledare inom fordonsindustrin lyx. För mer än ett århundrade, har Cadillac producerat fordon som är konstruerade för att erbjuda smidig prestanda tillsammans med exklusiva funktioner och utseende. Förutom att producera bilar och institutionella fordon, är företaget känt för sin linje av limousiner. Cadillac limousiner används för kommersiella transporter och är också nära förknippade med presidentvalet motorcades. Tidig Cadillac Historik

Cadillac Automobile Company grundades hösten 1902 av en grupp av maskinister och finansiärer. Det nya företaget var baserat i Detroit, Michigan, och fick sitt namn efter en fransk upptäcktsresande vid namn Le Sieur Antoine de la Mothe Cadillac, som hade upptäckt Detroit på 17-talet. Cadillac producerat ett antal modeller lyxbil som var en omedelbar hit bland aristokrater och rika affärsmän. De första Cadillac modellerna använde en kropp designad av Oldsmobile och en motor som hade avvisats av Ford Motor Company. Under 1906 Addera First Cadillac Limousine

, släppte Cadillac dess första limousine, baserat på bolagets framgångsrika modell D Touring-modellen från föregående år. Det var känt som modell L och hade ett klistermärke pris på $ 5.000. I jämförelse var den populära Ford Model N släpptes samma år och säljs för $ 500 till $ 600. På grund av det höga priset på modell L, var försäljningen relativt låg. Modell L var den första Cadillac som har bakåtvända stolar med plats för upp till sju passagerare.
Cadillac Presidential Limousiner

Börjar 1908 med president Taft , har Cadillac limousiner blivit en integrerad del av många president motorcades. Detta beror på den överlägsna lyx och status i samband med dessa bilar från deras uppfinning genom den närvarande tiden. Taft köpte en 1908 modell M limo, omvandlas sedan Vita huset stall till ett garage för att inhysa hans nya bil. År 1938 producerade Cadillac två speciella limousiner utformade för presidentens bruk. Känd som drottningen Mary och drottningen Elizabeth, presenterade de det senaste inom säkerhetsteknik samt Cadillacs klassisk stil och design. Sedan dess, har Cadillac fortsatt att producera presidentval limousiner för varje ny överbefälhavare.
1993

1993 Cadillac limo var den första modellen i företagets historia för att vara byggd helt från grunden med Cadillac och General Motors. För de första 90 åren av företagets historia, alla Cadillac limousiner startade i egen regi, sedan skickas till andra tillverkare för eftermarknaden alternativ och passform-outs. År 1993 bytte företaget också namnet på flera modeller. Medan många tidiga Cadillac limousiner såldes under Fleetwood namn, och namnet Brougham användes för sedaner, har dessa namn bytte år 1993. I 1993 års presidentval limo så hette Cadillac Brougham, ibland kallas Fleetwood Brougham.
2009

2009 presidentval limousin var det första inte namngiven efter en befintlig modell. Istället var det helt enkelt känd som Cadillac Presidential Limousine. Det har några av Cadillac mest populära design, inklusive texturerade grillen och speciellt konstruerade främre och bakre belysning. Mycket av fordonets interiör har tillverkats och installeras för hand. Hela bilen skyddas av omfattande säkerhetsfunktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90344.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.