Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Information om 1969 Road Runner

Om du har hört talas om 1969 Road Runner, är det möjligt att du kan ha blivit förvirrad om dess faktiska betydelse i amerikanska popkulturen. Nej, det är inte seriefiguren, men det finns länkar till den animerade fågeln. Det är inte en riktig fågel, heller. Den 1969 Road Runner är en klassisk muskel bil tillverkad av Plymouth. Muscle Car

När namnet "muskelbil" först tillämpas på fordon, innebar det ett par saker. I allmänhet avses det att en bil som skulle kunna användas för racing. Det innebar också ett fordon som var prissatta inom räckhåll för den genomsnittliga bilköpare. Genom 1968 (när den första Road Runner) kom ut, muskelbilar hade blivit dyrare. The Road Runner var avsedd att vara en återgång till den klassiska innebörden av "muskel bil."
Cartoon Character Link

Plymouth Road Runner var avsiktligt knuten till den berömda seriefigur. I själva verket köpte Plymouth rätten att använda namnet. Bilen Företaget fick mer än så, dock. Som en del av licensavtal, fick Plymouth tillåtet att använda bilden av seriefiguren, och det dök upp på Road Runner bilen. Hornen var också utformad för att simulera "pip pip" ljudet av tecknad fågel.


Grunderna Plymouth Road Runner var inte ett ut- of-the-box nya fordon. Den byggdes på samma chassi som GTX. Det var grunden för Belvedere och satellit, alltför. Den verkliga konceptet bakom Road Runner, nyckeln till framgång från en design synpunkt, var att bilen skulle kunna göra 13s på banan och har en prislapp under $ 4000. Det åstadkommit både.
Motorer

1969 Plymouth Road Runner erbjuds fyra valmöjligheter när det gäller motorer. Basen versionen var en 383 kubik-tums, åtta-cylindrig kraftverk. Detta var samma motor som tjänade som bas en för 1968-modellen. En 426 kubik-tums motor var en annan kvarleva från '68. Det var en ny motor som erbjuds för 1969, en 440 kubik-tums, V-8. Denna motor hade två alternativ, en fyra-FAT förgasare version och en sex-fat version.
Försäljningssiffror

När Road Runner debuterade år 1968, hade det långt översteg försäljning förutsägelser. Även om företaget hade förväntat sig att sälja mindre än 5000 enheter, köpte allmänheten om nio gånger så många. Så, för 1969 års modell, var förväntningarna högre. Denna optimism belönades. Den totalt 1969 Road Runners sålda-82 ,000-var nästan dubbelt så många som hade sålts under det föregående året. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90460.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.