Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1971 Camaro RS specifikation

Trots att ha en kropp som var nästan helt förts över från 1970, hade 1971 Camaro stil och prestanda nog att namnges en av de "tio bästa bilarna i världen" av "Väg-och Track" magazine. Denna populära muskelbil slå även Mustang som 1971 bästa ponny bil med två-till-en marginal på läsarens val undersökning av "Car and Driver." 1971 års Camaro Rally Sport var en attraktiv version av den klassiska muskel bil med sina egna utmärkande egenskaper. RS Camaro Utseende Package

Förutom en speciell grill som är målad svart med en gummi spets, lodräta strecket i mitten, har 1971 RS Camaro en speciell, split-krom stötfångare som inte passera över gallret. RS har en speciell näsa, med runda parkeringsljus ligger bredvid strålkastarna istället för de rektangulära parkeringsljus som under strålkastarna finns på andra modeller.

Tillgängligt på både V-6 och V-8 Camaros, RS har Hide-A-Way vindrutetorkare med kromad armar. Om inte RS var också en Camaro SS eller Z/28 är "RS" emblem finns på framskärmen och ratt. Blankförkromat gjutning belyser taket dropp, fönster och huva panelen, och bilen fick nya hjulsidor för 1971 också.

Erbjuds i 15 "Magi-Mirror" akryllacksystem färger, hade Camaro s dörrhandtag en kropp -färg insats. Den "C" på motorn header nu var röd i stället för krom, och bagageluckan emblem läser enkelt "Camaro" och inte "Camaro av Chevrolet" vilket var fallet på tidigare modeller.
Engine

Inför strängare regler för avgasutsläpp, retooled General Motors sina 1971 modeller att köra på låg-bly, regelbunden blyad eller blyfri bensin. Chevrolet svarade genom att sätta en motor med lägre kompressionsförhållande --- och därmed mindre hästkrafter --- i Camaro. En 140-hästkrafter, 250 kubiktum V-6 var tillgänglig som ett alternativ men drygt 11.000 av dessa såldes. V-8 motorer var mer populär på den tiden. Standarden Motorn är 301ci med 200 hästkrafter, men köparna kan också välja att SS 350 V-8 med 245, 270 eller 330 hästkrafter, eller SS 396 kubiktum motor med 300 hästkrafter. De 250 och 307 kan bara paras ihop med en tre-växlad manuell, och bara en fyra-växlad manuell kan beställas för större V-8s. En automatlåda var ett alternativ på varje 1971 Camaro.
Interiör

Ett av de enklaste sätten att identifiera en 1971 Camaro från tidigare modeller år är att titta inne och märker de nya funktionerna: högryggade framsäten, baksäten med hink-stil kuddar och en säkerhets-vadderad ratt. Den all-vinyl klädsel och heltäckningsmattor erbjöds i 10 färger. Vindruteglaset var tunnare än tidigare år. Dessutom, för första gången, använde Chevrolet symboler istället för ord på de olika rattarna och vred på Camaros instrumentbräda.
Ride

1971 Camaro RS har en standard GM 10-bult bakre änden istället för den tunga 12-bult design som används i tidigare Camaros. Den mäter 188 inches lång och har en 108-tums chassi som är styvare än 1970-modellen, vilket resulterar i bättre hantering. 1971 Camaro RS är inte tillgänglig som en cabriolet, men den har en egen-svetsad störtbåge som ytterligare förbättrar fjädring styvhet och minskar "rulle" när fordonet går in i en sväng.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90896.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.