Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur konvertera ett 6-volts nätaggregat till ett 12 Volt

En elektrisk strömförsörjning kan användas för att driva många olika typer av elektriska kretsar. Vissa nätaggregat (stationär dator nätaggregat, till exempel) kan driva enheter med flera olika spänning krav. De flesta nätaggregat dock är single-spänning nätaggregat. En tillgänglig strömförsörjning (t.ex. en 6V strömkälla för 12V krets) kanske inte motsvarar behoven hos den elektriska kretsen att drivas. I denna situation, måste du ändra strömförsörjningen till kretsen för att fungera korrekt. Saker du behöver
One 6-volts växelström
One 2:1 transformatorn (se Resurser) katalog Två ringkabelskor
Elektriska tänger
Lödkolv
Elektronisk (kolofonium core) löda
Visa fler instruktioner
1

Strip en halv tum av isoleringen från ledningarna på sidan av transformatorn med mer spole stängs. Slip en av ringkabelskor över avskalade första ledningen, sedan löda terminalen till ledningen. Sätt de resterande terminalen över avskalade andra ledningen, sedan löda terminalen till ledningen.
2

Strip en halv tum av isoleringen från ledningarna på sidan av transformatorn med färre spolvarven. Anslut en av dessa leder till en av terminalerna på strömförsörjningen. Anslut den återstående ledningen till den obebodda kraftförsörjningsanslutningen.
3

Anslut 12-volts elektriska kretsen till ringkabelskor. Slå på 6V strömförsörjningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90394.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.