Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Mustang Restaurering och Ombyggnad

Fords sortiment av Mustangs är bland de mest kända bilarna från 1960-talet och början av 1970. Värden har ökat stadigt under åren och därför så också, har efterfrågan på restaurerade Mustangs. Restaurering är ett dyrt företag, oavsett om en professionell restaurering butik hyrs eller inte. Däremot kan kostnaderna minimeras genom att utföra en del av arbetet själv. Dissasembly

är Demontering den lättaste delen av alla Mustang restaurering, men ALLTFÖR ÄNGSLIG demontering kan leda till allvarliga problem vid monteringen av bilen senare. Mustangs producerades på löpande band i stora mängder. För att hålla bilarna flyttar ner linjen snabbt, har liknande fästelement som används för flera komponenter. I många fall, var av samma storlek bultar används i hela bilen. Demontering av Mustang är egentligen då bara en fråga om att ta bort de olika bultarna. Denna utbytbarhet mellan fästelement kan vara både en välsignelse och en förbannelse. Även om många av bultarna kan vara av samma storlek, de varierar ofta i längd. En hink med bultar bör därför undvikas.

Att hålla reda på vilka fästen användes för varje komponent, inklusive de olika klippen och konsoler, bör demontering processen börja med att fotografera i noggrann detalj hela bilen. Med hjälp av en videokamera för att videofilma en genomgång av bilen är också en bra idé. Var särskilt uppmärksam på hur de olika komponenterna är monterade och där kabelnätet går hela fordonet. Dessa material kan sedan användas om ett problem uppstår när bilen sätts ihop igen. Och
Body Work Måla

Body arbete och färg är oftast de dyraste delarna av återställningen. Båda uppgifterna är arbetskrävande men viktigt. Det är av dessa skäl som att anställa en professionell kan bli kostsamt. Lyckligtvis kan vissa smärre kroppen reparerar och målar tekniker förberedelser göras innan du slår bilen över till en professionell, vilket kan bidra till att minska kostnaderna. När det kommer till kroppen fungerar, en uppsjö av "hur" böcker och instruktionsfilmer finns tillgängliga på marknaden, ofta specifika för Mustangs, och kroppen reparera verktyg finns lätt tillgängliga på bilreparationer butiker. Om bilen ska målas, kan en större summa pengar sparas genom att ta bort den gamla färgen själv snarare än att hyra en professionell för att göra det. En mängd olika verktyg färgborttagning

finns tillgängliga. Sandpapper som används tillsammans med en elektrisk slipmaskin är kanske den vanligaste och är också den billigaste metoden, men vara beredd att använda massor av sandpapper och spendera massor av tid. Kemiska färgborttagningsmedel ökar också i popularitet. Kemikalierna kan vara dyrt, men när de används rätt kan snabbt lösa upp färgen. Det enklaste och snabbaste sättet att ta bort färg är med media sprängning. Det är emellertid vanligtvis den dyraste av de tre metoderna. Media, typiskt bikarbonat soda eller slipat glas, appliceras på den målade ytan under högt tryck levereras av en kompressor för att strippa färgen. Oavsett utförande kropp och målar jobbet själv eller anlita en professionell, bör detta steg vara den första efter att bilen är demonterad.
Elektriska och interiör

När kropp och måla arbete är färdigt, det elektriska systemet och inredning är vanligtvis nästa objekt som ska återställas. Ledningar kan vara skrämmande, men Mustang ledningar är ganska enkelt, som mestadels består av flera ledningar vävstolar som kopplas ihop. Varje tråd är också tilldelad sin egen färg, ofta i samband med en remsa av en andra färg som går längs dess längd. Kopplingsscheman finns tillgängliga för varje år av den klassiska Mustanger och kan snabbt visa sig vara ovärderligt om du installerar ett system för utbyte ledningar. Som ett alternativ, inte finns eftermarknaden elkabelsatser, som gör installationen mycket enklare än att installera en lager vävstol ersättare ledningsdragning. Varje tråd är märkt med den komponent den fäster och utförlig monteringsanvisning är inklusive med kitet. Även dessa eftermarknaden kit är enklare att installera än byggsatser ersätta lager, de är oftast dyrare.

Mustang ägare kan vara tacksamma att så gott som varje interiör komponent har återgivits och är lätt tillgänglig. Många leverantörer erbjuder även ett komplett inredning kit till ett pris, som normalt omfattar matta, klädsel för både fram-och baksäte, en headliner, dörrpaneler, dörr och vevar fönster, och visir solrum. Mustang interiörer är lätta att arbeta med och, som med färg och karosseri, många Mustang-specifika böcker och instruktionsfilmer finns tillgängliga.
Motor

Motorn ska vara den sista komponenten installerad. Två frågor måste besvaras innan något arbete på motorn. Först, om motorn ska byggas med lager eller modifierade komponenter, dels huruvida en professionell kommer att hantera motorns montering. Mustang purister försummar ofta till att ändra en klassisk Mustang i något avseende, hävdar att en "riktig" Mustang måste återställas till lager specifikationer utan avvikelser. Andra pekar på det stora antalet Mustangs som producerades för att stödja sitt påstående om att massor av lager Mustangs fortfarande kommer att existera om några modifieras och modifikationer göra bilen mer personlig till ägaren. Lyckligtvis existerar en medelväg som kommer att öka motorns prestanda samtidigt behålla ett lager look. Den ventilsystem, inklusive cylinderhuvudena, ventiler, vipparmar och kamaxel kan alla ersättas med eftermarknaden komponenter utan att ändra det yttre av motorn. Slutligen, inte är helt införstådd med Mustang motorer, bygga motorn är en uppgift lämnas till en professionell, eftersom ett misstag kan bli en dyr läxa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90393.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.