Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Historia av Ford Falcon Auto

Ford Falcon bil var Ford Motor Companys razzia i den kompakta bilmarknaden börjar 1960. Falcon var den första bilen som Ford införde som en liten, ekonomisk utan krusiduller erbjudande att rikta familj som söker en andra bil. Det var en första försäljningsframgång, men de sportiga Mustang som följde hävert Falcon försäljning och Falcon slutligen upphörde produktionen. Origins

"Big 3" Detroit biltillverkare tillverkade stora bensinslukande bilar och haft en god försäljning år efter år. Men i början av 1950-talet, dök Volkswagen Beetle som ett ekonomiskt alternativ. Vid slutet av årtiondet, hjälpte VW: s smarta självironiskt Madison Avenue reklamkampanj ställning den tyska biltillverkaren att ta kontroll över den nya kompakta marknaden. Under 1959-1960, svarade Studebaker med Lark, Chevrolet med Corvair, Plymouth med Valiant och Ford med Falcon, enligt Westcoastfalcons.com.
Look

The Falcon var kort efter 1960 standarder, sitter på en 109,2-tums hjulbas och mäter 181 inches lång. Bilen var en bra 20 inches kortare än den genomsnittliga amerikanska bilen. Det var vanligt med lite krom eller utnämningar. Det stod ganska upprätt och fyrkantiga men huv och skärmar framför var avrunda lite och sluttande nedåt. De bakre baklyktorna var runda, en 1960 underskrift av Ford. Kanske ännu viktigare var att 1960 Falcon fick 30 mpg.
Two Heads

Två Ford män var ansvariga för den initiala framgången av Falcon. Robert McNamara, som senare blev ökänd som arkitekten av Vietnamkriget, pådrivna av Falcon projektet medan president Ford före och efter att ha blivit försvarsminister i Kennedy administrationen. Lee Iacocca, far till Mustang, följt som Ford Division chief och genomförda planer på att alternativ paket för att öka försäljningen.
Framgång

Ford ledningen behövde ett uppsving i moral -och försäljning-efter debaclet i Ford Edsel, som debuterade 1958 att förlöjliga för sin dåligt utförande i designen. Fortfarande svidande från förödande dålig försäljning av Edsel, Falcon räddade Fords vacklande förmögenheter med 417.000 sålda enheter under 1960 års modell. Under huven


Det var inget revolutionerande om Falcon. Bara sunt förnuft utförande. Effekt tillhandahölls av ett urval av blygsamma 144 -, 170 - och den kanadensiska versionen 200-kubik-tums in-line 6-cylindriga motorer med ett enda fat förgasare. Den 170 straight-6 genererade 101 hästkrafter. Makten överförs via en 3-växlad manuell växellåda eller 2-speed Ford-O-Matic automatlåda. I mitten av 1963, lite en spunky 164-hästkrafter 260-CI V-8 erbjöds som ett alternativ.
Toppar och dalar

Falcon erbjöds i ett förvirrande mängd stilar: 2-dörrars coupé och hardtop, 4-dörrars sedan, 2 - och 4-dörrars kombibilar, den sportiga alternativet-laden Futura och Sprint, och Ranchero coupe verktyget pickup. År 1964 genomfördes en stor ansiktslyftning avtäcktes. The Falcon var mer fyrkantig, besatt skarpare linjer och var sportigare. Det var den bästa tiden i Falcon styling. Även om Futura och Sprint försökte fånga unga marknaden, tillbringade Ford sin energi på Mustang att locka unga köpare. The Falcon blev överkörd och produktionen upphörde 1970.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90446.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.