Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man identifierar 1959 till 1961 Rambler Cars

En stöttepelare i American Motors Corporation från 1950 (som Nash Rambler) fram till 1969, har AMC Rambler gått igenom många stil förändringar. Den Rambler raden var en av endast två modeller tillverkade av AMC under dessa år (AMC Rambler och Nash Metropolitan). Från 1958 till 1960, var det Rambler Ambassador Classic och amerikanska, med 1961, blev det bara Rambler Classic. Dessa tre år skilde sig från varandra, med de mest betydande förändringar som skett under 1961. Identifiering görs bäst genom att använda både fordonets serienummer och visuella metoder. Instruktioner
1

Leta upp serienumret på passagerarsidan hjul väl panel under huven. Enligt AMC Rambler Club, var serienumret systemet inte sekventiell till sin build. Siffrorna börjar med så få som fem siffror, men kan gå så högt som 12 eller 13, beroende på den inbyggda tillverkningsnumret. Serienumret börjar alltid med en bokstav.
2

avkoda numret, efter en identifiering diagram liknande det som tillhandahålls av AMC Ramblers klubben. Noteringen börjar med start serienummer för det året. Det finns ingen märkbar rim och reson i detta system, vilket gör korshänvisningar viktigt.
3

Identifiera 1959 Rambler visuellt. 1959 Rambler svans fenor är en stil som påminner om 1957 års Chevrolet och dessa fenor sträcker sig till den bakre luckan. Andra noterbara styling platser inkluderar den avgjort Studebaker Hawk smak av fordonet, den breda sidan-dekorlist expanderar på stjärtfenan och den valfria "Continental Kit" reservdäck på stammen. Varumärket "Rambler" inte preciseras på framsidan av motorhuven och strålkastarna sitter i en hög sida-vid-sida.
4

Identifiera 1960 Rambler visuellt. Den mest betydelsefulla styling förändring är de mindre uttalade svanfenor. Enligt AMCyclopedia var grill skär och dörrsidor också förändrats årligen. Den bakre kvartalet-panel ändrats från tidigare 1959 som en följd av de mindre fenor. Borta är den breda dekorationslisten på den sida av fordonet. Lades är en wrap-around bakrutan och varumärket "Rambler" tvärs över huven.
5

Identifiera 1961 Rambler visuellt. Kännetecken för 1961 modellen inkluderar de mindre uttalade svanfenor infördes 1960, en ny grill design med dubbla strålkastare placerade i grillen och "Rambler" placeras under grillen, ovanför stötfångaren.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90596.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.