Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man byter inrikesministeriet i en Classic Car

När det gäller att återställa klassiska bilar, det finns tre stora områden som är borta över: den yttre, drivlinan och inredningen. Interiören är förmodligen den enklaste av de tre, men ersätter det inre på en klassisk bil kan säkert vara dyrt och tidskrävande. Men det kan också vara en av de mest tillfredsställande aspekterna att göra när man återställa och återuppbygga en klassisk bil. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejslar
Schaktare
Spraylim
Sprayfärg
Visa fler instruktioner
1

bort sätena. Oavsett vilken typ av klassisk bil som du arbetar med, oavsett om det är en 1964 Ford Mustang eller en 1973 Triumph TR6 från regniga England, sätena är vanligtvis de första saker att komma ut. Dessa är i allmänhet hålls i med bultar på framsidan och baksidan av sätet. Konsultera en verkstadshandbok för din bil om du inte kan avgöra hur du tar bort sätena. Om din bil har baksäten, ta bort även dessa.
2

Ta bort sadeln reglagen om de inte kommit ut med sätena. Om de inte är fästa sätena de ska skruvas fast brädorna. Använd en hylsa och en spärrhake för att ta bort dem. Ställ dem åt sidan. Du kommer att måla dem innan du installerar dem tillbaka i bilen.
3

Dra mattor och ljuddämpning ur bilen. Du kan behöva ta bort objekt som tröskel trim, paneler fotutrymmet och konsoler center för att ta bort mattor, även om klassiska bilar ofta har enkla inredningar som gör det lättare att skala av mattor. Dra mattan upp, notera positionen för de olika delarna eller ta bilder som du gör för att underlätta ominstallation. När mattan och ljuddämpning är ute, ta en mejsel och skrapa upp överflödigt lim kvar på golvbrädorna. Få ytan så ren som möjligt.
4

Ta bort alla fönster vevar, dörrhandtag, armstöd och sedan dörrpaneler. Om din klassiska har elektriska fönsterhissarna, försiktigt bort dessa och koppla bort dem från kabelnät. Dörrpaneler hålls vanligtvis på med skruvar eller clips. Skruvarna kan tas bort med en skruvmejsel och clips kan enkelt dras bort.
5

Strip headliner om den slits och slapp. Headliners är oftast mycket svårt att ta bort och installera och kan även kräva avlägsnande av alla trim runt toppar i fönstren samt främre och bakre glaset. Såvida du inte är erfaren med headliners, bör detta ske genom en professionell butik. På den rengjorda upp golvet
6

Spray lim. Spraya från ca 10 inches bort och låt limmet torka i några minuter innan du installerar ljuddämpning. Skär materialet med sax för att montera och placera den på golvet av interiören. Detta är en stor chans att dra nytta av framstegen inom ljuddämpande material för att göra din bil känns ännu hårdare och tystare än tidigare.
7

Limma på en ny matta kit. En av de största förbättringarna kan göras av ett inre installerar en helt ny matta kit, som kommer att se bra ut och ger din bil som ny bil luktar. Använd de bilder du tog eller diagram du gjorde när mattan togs bort för att se till att allt är korrekt installerat.
8

Installera sätena med nya klädslar. Du kan antingen ha sätena drivits in av en professionell inredningsarkitekt butik eller köpa färdiga omslag och täcka sätena själv. Omslagen kommer brukar komma med anvisningar om installationen. Måla sitsen reglaget med rätt färg så att hela inredningen ser nya igen. Rengör reglagen med lacknafta och sedan spraya på flera lager av sprayfärg från en kan.
9

Installera nya dörrpaneler. Dörrpaneler finns för de flesta klassiska bilar och är ett bra komplement till en gammal, sliten inredning. Använd nya skruvar om dörrarna skruvas på eller använda nya klipp. Sätt tillbaka dörrhandtag, fönster vevar och andra delar som togs bort.
10

Ha en professionell inredningsarkitekt butik installera en ny headliner. Detta är en av de jobb som är bäst avgörs av de yrkesverksamma, eftersom det tar en hel del arbete och expertis för att få rätt. Detta är också ett område som kommer att göra stor skillnad i hur din inredning kommer att se ut och kännas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90420.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.