Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man identifierar Salvage Märkningar Yard Engine

Oavsett om du vill identifiera skroten motorer som hobby eller om du vill återställa gamla bilar och behöver hitta en specifik motor för ditt projekt, är det viktigt att känna till grundläggande motor identifierare innan du besöker en bärgning gård så du inte är överväldigad av de hundratals motorer tillgängliga. Saker du behöver
Fordonets identifieringsnummer guidebok
Visa fler instruktioner
Studera Engine du Seek
1

Titta på färgen på motorblocket och formen av ventilkåporna. Färgerna kan indikera inte bara göra av motorn, t.ex. Chevrolet eller Ford, men också den modell som motorn togs ursprungligen. Till exempel har många tidiga Ford block målade blå, medan Chevrolet V8 kvarter från personbilar var ofta apelsin mellan 1955 och 1968. Chrysler motorer använde en mängd olika färger genom åren för alla olika användningsområden, men dominerande färgerna ingår turkos, blått och orange. Färgkodning av motorerna slutade på 1980-talet, och så är det inte en bra indikator för senare år motoridentifikationsnummer. Finned ventil täcker med en "Cobra" insignier indikerar en Ford Racing motor, medan tidiga Chevrolet motorer i V8 familjen ofta inkluderar ett skript "Chevrolet" logo på motorn.
2

Titta på stora och små blockera motorer för att lära dig skillnaden mellan de två. Ofta är det svårare än du kanske tror. En Chevrolet 400 kubiktum motor är ett litet block, medan en 396 är ett stort block. Leta efter större ventil covers på stora block motorer, liksom en mycket större insugningsröret än ett litet block motor.
3

Lär dig att bestämma året av en motor baserad på gemensamma indikatorer. Om du behöver en bränsleinsprutning Camaro motor, till exempel, undvika motorer som har runda luftrenare på toppen, eftersom dessa är förgasarmotorer. Närvaron av en elektrisk fläkt indikerar också att fordonet var ett senare år motor snarare än en tidig motor. Medan luftkonditionering blev vanligt efter 1960, med så många som hälften av de bilar på vägen presenterar luftkonditionering, närvaro eller frånvaro av en luftkonditionering kompressor eller fästen för en luftkonditionering kompressor kan indikera en pre-eller post-1950 motor.
4

fastställa fordonets stansade identifikationsnummer på motorn som du tittar på. Använd VIN identifiering guide för att avgöra ytterligare detaljer om motorn. När du hittar en motor som är rätt åldersgrupp, färgkod och storlek som du behöver, använd VIN identifiering boken att dechiffrera VIN-koden hittar du stämplat på baksidan eller framsidan av motorblocket. Detta kommer att berätta exakt vilken bil den motor som ursprungligen kom in, kom alternativen bilen med från fabriken och även den ursprungliga färgen på bilen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91058.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.