Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man bygger en Muncie Transmission

Den Muncie överföringen var en 4-växlad manuell växellåda finns i lätta och tunga Chevrolet och GMC lastbilar mellan 1968 och 1991. Ombyggnad ett Muncie transmission kan vara en utmaning även för någon med år av fordonsindustrin erfarenhet, och det kan ta en eller två dagar att slutföra. Saker du behöver
skruvmejsel
Snap microringar
Hylsnyckelsats
Stålrör (1,75 tums diameter och 1 5/8 tums diameter) katalog gänglåsningsmedel
Soft rubriken Mallet
Show More Instruktioner
en

Använd ett stålrör som är 1,75 inches i diameter för att trycka andra växeln, synkroniseringsringen blocket ringen och den första och andra växeln synchronizer kopplingsaggregat mot huvudaxeln i den ordningen. Installera Låsfjädrar mot första och andra växeln Synchronizer kopplingsanordning.
2

Smörj synkroniseringsringen blocket ringen för första växeln och installera det på huvudaxeln.
3 < p> Använd ett stålrör som är en 5/8 inches i diameter för att ställa in en bakre lagret på huvudaxeln. Ställ den bakre packboxen på plats mot det bakre lagret.
4

Skjut den främre låsringen över baksidan av huvudaxeln och tryck fast den mot första växeln. Skjut det bakre lagret låsringen snäpper fast mot det bakre lagret.
5

Installera synkroniseringsanordningen kopplingsanordning för tredje och fjärde växeln. Skjut en låsring över huvudaxeln och tryck fast den mot den tredje och fjärde växeln Synchronizer kopplingsanordning.
6

Ansök tung lagerfett till bärande brickor och rullager av mellanaxeln. På varje ände av mellanaxeln installera en 0,050-tums bricka, en rad av 28 rullager, ett andra 0,050-tums bricka, en andra rad av 28 rullager och en tredje 0,050-tums bricka i den ordningen.

7

Placera överföringsaxelskugghjulet in huvudtransmissionen fallet från den bakre änden av fallet. Den överföringsaxel stift bör vara en tät passning mot den främre hos huvudtransmissionen fallet med den stegade delen nedåt.
8

Montera packningen på den främre änden av det bakre lagret stöd. Ställ in synkroniseringsringen för fjärde växeln på huvuddrevet. Skjut synkroniserande kopplingen hylsan för tredje och fjärde växeln till fjärde varvtal. Skjut huvudaxeln enheten i huvudtransmissionen fallet så styrtappen av huvudlagret hållare är rätt justerat i växellådshuset.
9

Montera främre kugghjulet omvända mellanhjul, den främre tryckbricka och den bakre omvänt mellanhjul i huvudtransmissionen fallet i den ordningen.
10

Montera tryckbrickan för den bakre omvända mellanhjulet och installera den omvända mellanhjulsaxeln.
11

Set backväxeln på huvudaxeln och använda ett stålrör som är en 5/8 inches i diameter för att ställa växeln hastighetsmätarskruven på plats mot backväxeln. Montera den bakre förlängningen packningen.
12

Dra ut den omvända shifter axeln och manövrera den bakre förlängningen över huvudaxeln att anpassa de interna komponenterna i kraftöverföringen.
13

Ansök gänglåsningsmedel till de kvarhållande bultarna huvudtransmissionens fallet. Dra åt de tre fästbultarna till 20 pund-fot av vridmoment. Dra åt de nedersta tre fästbultarna till 30 pund fötter vridmoment.
14

Montera låspinnen för den omvända shifter axeln. Montera kugghjulet passande för hastighetsmätaren.
15

Använd låsringen tång för att installera ett rullager och låsring på huvuddrevet.
16

Flytta huvudaxeln Synchronizer ärmar framåt och gänga muttern lagerhållare på huvuddrevet. Dra åt muttern lagerhållare till 40 pund-fot av vridmoment.
17

Skjut packboxen för kopplingskugghjulet över huvuddrevet. Applicera gänglåsning på fästbultarna och dra åt dem vardera till 20 pund fötter vridmoment.
18

Ställ locket till växellådan på plats och dra åt fästbultarna i ett sicksackmönster från en bult till nästa. Varje bult måste dras åt till 18 pund fötter vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90366.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.