Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur återställa klassiska bilar

Återställa klassiska bilar kan vara en mycket givande process. För entusiaster som inte har något emot att rulla upp det ärmarna och bli smutsig, kärleksfullt återställa en gammal klassiker är en lärorik erfarenhet som också ger ett stort mått av stolthet. På grund av den breda omfattningen att återställa en bil, är det bäst att hålla sig med demontering och montering av fordonet och ha proffs göra stora jobb som färg och kropp arbete och motor ombyggnad. Du kan fortfarande spara en massa pengar, men genom att göra det mesta av arbetet själv. Saker du behöver
Full butik med specialiserade verktyg (hylsnyckelsatser, skiftnycklar, motorlyft, etc) katalog Klassiska bilar reservdelskataloger
Visa fler instruktioner
1

Börja med en komplett bil som är relativt rost fri. Om du ska köpa en bil för att återställa, är det bäst att börja med ett fordon som är klar, vilket betyder att den har en majoritet av dess komponenter intakt. Spåra svåra att hitta trim bitar, medan ibland en nödvändig del av restaurering processen, kan vara mycket tidskrävande. Och kostnaden för även små delar kan bli mycket dyrt för en vintage bil.
2

Välj ett märke och modell som var mycket populär. Om du återställer en bil för första gången, är det bäst att gå med en modell som hade höga produktionssiffror, eftersom delar kommer att bli mer riklig och billigare för dessa bilar än för fordon som är mer sällsynta. Detta är varför bilar som Triumph TR6s och MGB Roadsters från England, och Ford Mustangs och Chevrolet Camaros från USA är så populära bilar att renovera. Det finns massor av resurser och delar tillgängliga för dessa modeller. Du kan även köpa helt nya, snäckor reproduktion kropp för en MGB.
3

Ägna ett område till restaurering. Har ett område där bilen kan sitta utan att behöva flyttas. Detta kommer att hjälpa dig att hålla ordning och minimera risken att förlora delar.
4

isär bilen ett område i taget. Om du gör en fullständig återställning, sedan mer än troligt att du kommer att behöva ny färg, mattor och objekt som headliners, minst. När du tar bort objekt som fjädringskomponenter, bead blast dem och ha dem pulverlackerad, eller måla dem själv med satin svart sprayfärg.
5

Ta omfattande bilder som du isär bilen. Placera alla objekt som tas bort i märkta plastpåsar eller behållare så att objekt kan identifieras under monteringen. Det är fantastiskt hur många olika delar, skruvar, muttrar och bultar håller en bil tillsammans. Det är väldigt lätt att tappa kontrollen över delar, där de går och hur de installeras. Genom att stanna organiserat från början, kommer du att vara långt framme.
6

Börja med utsidan. Ta bort allt trim, märka den och ställ den åt sidan, lagra alla skruvar och clips med de delar du har tagit bort. Undersök kromade delar för gropfrätning. Om det finns någon allvarlig grop eller rost, skicka delar sig vara rechromed. Om delarna är fortfarande i god form, polera dem med krompolish och ställ dem åt sidan för senare UPPRUSTNING.
7

Ta interiören. Börja med att ta bort sätena fram och tillbaka och inspekterar mattan. Om du har tur, kanske du kan komma undan med att ha mattan färgas för återanvändning eller ånga rengöras. Hursomhelst, bör den tas bort och ljuddämpning under skrotas från golvet med en mejsel. Inspektera golvplankorna för rost och har några rostskador repareras.
8

bort motorn och växellådan för rekonditionering. Ofta kan även en oerfaren hem mekaniker bygga en motor själv med rätt butik manualer och några specialverktyg. Hitta så många professionella butik manualer som du kan för din bil.
9

Har bilen målad av en ansedd butik. Måla en bil på rätt sätt tar en hel del kunskap och erfarenhet, så om du inte är redo att lära sig en hel del, skickar bilen ut för målning.
10

ihop bilen efter att den har målats. Om de främre och bakre fönstren avlägsnades, har dessa installeras med nya packningar av en professionell glas butik. Ofta ersätter en bils headliner kräver avlägsnande av fönstren, så detta är en bra chans att få en ny headliner lagt ned försiktigt installera trim med tejp på kroppen för att skydda lacken från de verktyg du använder för att installera den nya trim .
11

Installera nya mattor eller den gamla mattan som återställdes under en hög kvalitet ljuddämpning som Dynamat. När den nya mattan är i, bulta i säten och dörrpaneler som reupholstered av en affär medan de var ute. Installera ett streck mössa eller ett nytt tankstreck om gamla streck skadades. Glöm inte att måla objekt som säten reglagen och fästen för en riktigt återställd bil.
12

Montera ombyggd motor och växellåda. Starta motorn och leta efter eventuella läckor som kan ha kommit upp efter ombyggnaden och åtgärda problemen innan bilen tas i bruk.
13

Repaint hjulen och montera nya däck. Få saker gör så stor av en inverkan som nyligen restaurerats eller nya hjul tillsammans med en ny fjädring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90369.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.