Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur att täta en Corvette Gas Tank

C3 Corvette är en populär bil för restaurering. Efter många år, dessa bränsletankar får rostiga och full av skräp. Reparera och återförsluta den befintliga bränsletanken om du siktar på en original restaurering. En gastank-tätning Satsen består av renare, metall-förberedelse lösning och grundpolishbeläggning. Fabriken bygger arket normalt ligger på toppen av tanken på förarsidan. Om plåten fortfarande är på plats, vara särskilt uppmärksam på att återhämta det som det kommer att bli en värdefull del av dokumentation historia för din bil. Saker du behöver
Latexhandskar
Skyddsglasögon
Sifon slang eller mekanisk sifon
Spare gasbehållare
hjulblock
hydraulisk domkraft
Jack står
Open end skiftnyckel
Hylsnyckelsats
3-fot bit 2-av-4 timmer
Shop handdukar
Gas tank tätningssats
Värmefläkt
Container
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på ett plant underlag. Sätt på dig handskar och skyddsglasögon. Koppla bort minuspolen från batteriet.
2

Töm tanken sifon slang eller mekanisk sifon pump. Ta bort allt bränsle, och förvara den i reservdelar extra gastankar.
3

Placera block på framdäcken på bilen. Höj bakre delen av bilen med en hydraulisk domkraft. Placera pallbockar på varje sida för säkerheten.
4

Demontera bakre ljuddämparen galgar och klämmor. Skjut halsdukar ur vägen för att få tillgång till reservdäcket bärare. Ta den långa extra bult däck lock med en fast nyckel eller hylsa. Släpp ner locket och ta bort däcket från bäraren. Avlägsna däcket transportören bort från bilen.
5

Avlägsna tanklocket från akterdäck på bilen. Ta bort halsen gummifyllnadsmedel, och koppla bränslemätaren elektriska ledningar på höger sida av tanken.
6

Leta tanken band som håller botten av tanken till ramen. Placera block av trä under domkraften, och lyfta upp det tills det stödjer botten av tanken. Ta bort de två muttrarna med en hylsnyckel och ta bort skruvarna.
7

Sänk domkraften några inches för att få tillgång till bränsleledningarna vid toppen av tanken. Nå upp med händerna, och dra slangarna från anslutningarna på tanken. Det finns två linjer på både höger och avluftningsledningen till vänster.
8

Sänk tanken till golvet, och ta bort den från under bilen.
9 < p> Blanda rätt mängd tank renare med varmt vatten, och häll det i tanken. Skaka lösningen i hela tanken, och låt den stå i några timmar, skaka det igen. Kontrollera att alla områden i tanken har täckts. Spola lösningen ur tanken och återanvända. Avlägsna lösningen igen och spola med varmt vatten.
10

Häll i metallen-hudrengöringsmedel, och skaka tanken att belägga alla ytor. Töm ut lösningen från tanken och spola flera gånger med varmt vatten. Placera en värmefläkt framför tankens öppning, och torka insidan av tanken helt.
11

Häll i tanken-sealer förening, och rulla tanken att belägga hela insidan. Häll ut återstående sealer i en öppen behållare och låt beläggningen härda i minst två dagar
12

återinstallera tanken genom att vända installationsprocedurerna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90814.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.