Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man tar bort bensintanken från en '69 Corvette

Många klassiska Corvette ägare har behov av att ta bort bränsletanken av två grundläggande skäl. En är för byte eller renovering av gastank och den andra är att placera fabriken bygga arket. Om build arket är fortfarande intakt, kommer det att bli en värdefull och viktig del av bilens historia. Hantera det varsamt och vidta alla försiktighetsåtgärder som krävs när du hämtar det här dokumentet eftersom det blir mycket bräcklig. Saker du behöver
Skyddsglasögon
sifonslangen
Reservdelar gasbehållare
hjulblock
hydraulisk domkraft
Jack står
Open end skiftnyckel
Socket set 2-av-6-av-36-tums virkesstycke
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en nivå, väl ventilerad plats och dra åt parkeringsbromsen. Ställ block framdäcket för säkerheten. Öppna batteriluckan placerad bakom förarsätet och koppla loss minuspolen från batteriet med en låda fast nyckel.
2

Avlägsna tanklocket sitter på akterdäck. Placera en sifonslangen inne i bränsletanken och den andra till en hjälp-bensintanken. Sifon ut alla bensin och tillfälligt lagra det i rätt behållare.
3

Placera en hydraulisk domkraft på en av de bakre sidorna av bilen och höja den. Placera en pallbock under denna för säkerheten. Upprepa processen på andra sidan.
4

Demontera skruvarna ljuddämpare hängare och ta bort klämmorna med en hylsnyckel. Skjut halsdukar ur vägen för att få tillgång till den reservhjulslocket. Ta den långa däck bult lock lagring med en hylsnyckel beläget i centrum baksidan av omslaget. Detta kommer att släppa bäraren ner och exponera reservdäck. Avlägsna däcket och ta bort hållaren täcker bort från bilen.
5

Hitta gummi gas packningen påfyllningsröret över bränslet fyller öppningen på akterdäck och ta bort den. Koppla bort bränslemätare ligger på högra sidan av tanken.
6

Placera 3-fots virkesstycke över jack pad och placera den direkt under tanken. Höj domkraften tillräckligt för att bära upp vikten av tanken. Avlägsna muttrarna tank rem med en hylsnyckel och ta bort skruvarna. Flytta banden ur vägen.
7

Sänk domkraften 3 eller 4 inches. Detta kommer att ge tillgång till de tre bränsleledningar placerade vid toppen av tanken nära påfyllningsöppningen. Nå runt tanken och dra slangarna från anslutningsslangarna.
8

Sänk tanken resten av vägen och ta bort tanken från under bilen. Undersök toppen av tanken för att se om den ursprungliga build arket är närvarande. Det är vanligt förekommande på den övre vänstra sidan av tanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90994.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.