Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur att måla en klassisk bil som ökar värdet

Ommålning en klassisk bil kan ge den nytt liv och mervärde. Inlämning av uppgift till någon annan kan kosta mer än du är villig att spendera, men att göra det själv kan vara lika knepigt. Om du har rätt utrustning och viljan att sätta i några långa timmar, kan du göra det själv och vara stolt över det arbete du har gjort. Saker du behöver
Cleaner Review Primer
färg spruta
Paint
grovt sandpapper
slipblock
Goggles
ansiktsmask
Body fyllmedel (eller ersättande bitar ) katalog Maskeringstejp /märkband
plast tarp
Vax och fett remover
Orbital Sander
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Clean bilen ordentligt. Tvätta det så att det inte finns smuts eller sot på utsidan. Detta kommer att göra slipa bort den befintliga färgen lättare senare. Använd avfettningsmedel på det också så det är inget mellan dig och färgen. Att göra detta hela processen inuti kommer att hjälpa. Det hjälper också till att hålla färgen ur solskenet under torkning senare att hålla den från att blekna.
2

Ta bort eventuella överskjutande delar som du inte vill få måla på. Detta kan inkludera fönster, stötfångare, fendrar, tänder, antenn, dörrhandtag och grillar. Detta kan göra processen längre, men det kommer att skära ned på maskering och fel.
3

Sand den gamla färgen med din planslip. Detta kommer att bli av den gamla färgen och skapar en yta som gör att din nya färg att hålla sig lättare. Använd alltid skyddsglasögon under denna del, och var försiktig vid slipning att inte trycka ut eller skada kroppen av bilen
4

Kontrollera bilen för skador -. Repor eller bucklor. Om du har någon, lägga spackel där det behövs. Om skadan är alltför omfattande, kan den delen behöva repareras eller bytas ut - göra det nu så att du kan slipa de nya delarna och matcha lacken till dem. Det blir lättare att måla över allting en gång än att matcha färgen till en ny bit senare.
5

masken några delar av din bil som du inte vill få måla på eller i. Detta kan inkludera antennen hålet, speglarna, lamporna, hjulen och windows (även om du tog fönstren ut, lägg plast över öppningarna - du inte vill måla på insidan av din bil). Maskering innebär att sätta bitar av plast över områden som du vill skydda från färg, med maskering eller märkband. Var säker på att det inte finns några luftbubblor, rynkor eller veck i bandet som kan tillåta färgen att rinna in under glaset.
6

Torka bilen igen. Du vill ha något att vara på din bil men tejpen och plasten.
Målning
7

Prime din bil. Använd en elektrisk färgspruta att spraya bilen helt med en bra primer. Detta kommer att hjälpa färgen följa och gör din färg ser mjukare och mer levande.
8

Slipa grundfärgen efter det torkar för att se till att allt är jämn och slät. Använd slipkloss istället för planslip eftersom du vill behålla finish, inte klä ner den igen. Kör din hand längs bilen att kännas för fläckarna med ojämn primer - du kommer att kunna känna det bättre än du kommer att kunna se det
9

Torka ner den helt igen och sedan lägga. ett andra lager grundfärg. Sand ner den igen på samma sätt som ovan, men den här gången använder finare sandpapper för en jämnare yta.
10

bort maskerna och tvätta bilen för att bli av med alla slipning partiklar som kan ha hamnat i de maskerade områdena. Det kommer också att tvätta bort dammet från resten av bilen, som kan lämna brister i din färg.
11

ReMask och torka av bilen igen.
12

Spraya basen färgskikt på bilen. Håll vinkelrät sprutpistolen till ytan, som håller det ca 10 till 12 inches bort för att säkerställa en jämn, slät päls. Öva detta i förväg på en bit kartong för att testa sprutan.
13

Vänta pälsen att torka och sedan spraya täckfärg på bilen, jämfört med föregående pälsen. Låt det torka (återigen, inte i solljus, men).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90368.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.