Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man byter Weatherstripping på en Corvette

C3, eller tredje generationen, var Corvetter tillverkades mellan 1968 och 1982 och är nu flera decennier gamla. Under årens lopp, kan weatherstripping på dessa bilar krympa och spricka, vilket gör att regn att komma in bilarna. Byta gamla tätningar med nya weatherstripping material kan förbättra din komfort och minska väg-och vindbrus. Köpa nya weatherstripping kit och nödvändiga förnödenheter från någon Corvette eftermarknaden delar leverantör. Saker du behöver
Weatherstrip kit Open-end eller ringnyckel
Workbench
Filt eller mjuk trasa
Självhäftande släppmedel
Självhäftande Cleaner Review Weatherstrip självhäftande
Shop handdukar
Maskeringstejp
Flat skruvmejsel
SPACKEL
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park Corvette på en plan yta. Öppna batterifacket bakom förarsätet och ta bort minuskabeln från batteriet med en låda fast nyckel (eftersom dina dörrar kommer att vara öppen under en längre tid).
2

Öppna båda dörrarna och släpp T-top spärrarna med fingrarna. Ta bort toppar och placera dem på arbetsytan. Placera en filt eller mjuk trasa under dem för att hindra dem från att repas.
3

Dra tillbaka kanterna på de gamla tätningarna och spray lim släppmedel där tätningslisten uppfyller T-toppkanterna . Låt det blöt i ca 10 minuter för att lösa upp det gamla limmet. Försiktigt bända gamla weatherstripping bort från toppar med en liten spackelspade. Använd en uppsättning av tång för att avlägsna de återstående plast tips som håller änden av weatherstripping.
4

Rengör gamla limmet och eventuellt kvarvarande material från kanterna med självhäftande renare och en butik handduk. Blötlägg handduken med renare och gnugga området med handduken tills ytan är ren.
5

Applicera tätningslist lim på båda ytorna. Vänta 15 minuter tills båda sidorna är klibbiga vid beröring. Tryck sakta weatherstripping på plats med fingrarna. Tryck på materialet i trånga utrymmen med en spatel eller liten skruvmejsel. Placera maskeringstejp över Weatherstripping varje sex inches att hålla den på plats medan limmet härdar. Låt det torka i 24 timmar.
6

Leta fästskruvarna på varje ände av dörren weatherstripping och ta bort dem med en stjärnskruvmejsel. Rulla tillbaka kanterna och spray lim släppmedel över det gamla limmet och låt det dra i 10 minuter. Ta försiktigt bort materialet med en spackel som du gjorde på T-tops. Avlägsna kvarvarande lim och material med lim remover och handdukar butik.
7

Applicera tätningslist självhäftande ner kanten av dörren och motsvarande material. Vänta 15 minuter så att den blir klibbig. Fäst trim änden skruven till tätningslist material och anslut den till porten med en stjärnskruvmejsel. Tryck försiktigt tätningen på plats med en spackel och plats maskeringstejp över materialet var tre inches för att hålla den på plats. Fortsätt att installera över den undre delen och främre sidan av dörren. Upprepa proceduren på den andra dörren.
8

Leta resterande tätningslist på fram-och baksidorna av fönsterkarmar. Avlägsna materialet med samma metod som du använde på T-tops och dörrar. Installera den nya weatherstripping materialet och låt det härda över natten.
9

Sätt tillbaka T-tops, sätt tillbaka minuskabeln på batteriet och stänga dörrarna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90980.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.