Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Konvertera en Chevy Truck från sex till 12 volt

Nya bilar är state-of-the-art när det gäller design, styling och drivlina. De top-of-the-line option paket har uppvärmd lädersäten som efterliknar fåtöljen i arbetsrummet. Vissa människor, däremot, föredrar en klassisk Chevrolet till någonting rullar av av monteringsbandet i dag. Klassiska Chevys har en viss obestridlig elegans. De har dock den otillräckliga sex volt elsystem. Följ några enkla steg för att konvertera din gamla Chevy till ett 12-volts system på kort tid --- i ditt eget garage. Saker du behöver
Wrench
12-volts generator
12-volts generator med DA-kontakt (tillval) katalog 12-voltsbatteri
12-volts spänningsregulator
12-volts glödlampor (huvud, svans, tur, kupol och bindestreck) katalog ballastresistor
Spänning Reducer (en för varje effekt tillbehör --- värmare, radio, etc.) katalog 12-volts tändningslåset
12-volts spole
Skruvmejsel
Quick-connect ledningar kontakter
Black (elektriker) tejp
Visa fler instruktioner
ursprungliga utseende
1

Ta bort sex-volts batteri, med hjälp av en skiftnyckel för att lossa batteriet klämmorna. Ta bort kablarna genom att dra dem från batteripolerna. Lyft ut batteriet ur batterifacket. Lämna in batteriet, eller släng bort den.
2

bort sex-volts generator. Ta ledningsnätet med en skiftnyckel, och ställ den åt sidan. Ta generatorn montering bultar med en skiftnyckel och dra remmen från remskivan och lyft generatorn ur vägen. Ersätt det med ett 12-volts enhet. Återmontera genom att ersätta bultarna och sätta remmen på remskivan. Fäst kablaget och dra åt bulten med en skiftnyckel.
3

Byt spänningsregulator. Leta spänningsregulatorn på lastbilens brand vägg --- den lilla fyrkantiga låda på förarens sida av brandväggen. Använd en skruvmejsel för att ta bort kablaget från regulatorn. Lossa fästskruvarna med en skruvmejsel, och ta bort regulatorn från brandmur. Placera 12-volts regulator på plats och dra åt skruvarna. Sätt tillbaka kablaget, dra åt skruvarna med en skruvmejsel.
4

Byt ut lamporna. Lossa fästskruvarna från strålkastarna. Koppla ledningarna kontakten och ersätta glödlampor med 12-volts glödlampor. Sätt tillbaka ledningarna kontakten, sedan tillbaka skruvarna. Ta plastlinsen på varje baklykta med en skruvmejsel. Skjut lökarna i och vrid dem moturs för att ta bort dem. Byt ut glödlampor med 12-volts enheter. Tillbaka objektivet och dra åt skruvarna. Ändra eventuellt andra lökar din bil kan ha.
5

Byt spolen. Använd en skruvmejsel för att lossa monteringsklämman. Dra ledningsnätet och ta bort spolen från monteringsklämman (konsol). Placera 12-volts batteri i klämman och koppla ledningarna i den nya spolen. Dra åt klämman med en skruvmejsel. Placera en ballastresistor i tändkabeln mellan spolen och tändningslåset.
6

Minska spänningen till tillbehören. Placera en spänning reducering i ledningar från säkringsdosan till tillbehöret ledningar. Dra åt skruvarna med en skruvmejsel.
7

tillbaka batteriet. Placera ett 12-volts batteri i batterifacket. Sätt tillbaka batterikablarna. Dra kablarna med en skiftnyckel. Starta bilen, och njut av din nya 12 volt system.
12-volts system med en generator
8

bort sex-volts generator, ta sedan bort bultarna med en skiftnyckel. Använd en skiftnyckel för att ta bort ledningarna från generatorn, ta sedan bort remmen från remskivan och lyft generatorn ur vägen. Placera en generator på plats och dra åt skruvarna med en skiftnyckel.
9

Wire generatorn. Hitta "Batt" tråd som används för att gå till tillsynsmyndigheten och anslut den till den röda tråden i DA kontakten med en snabb-connect terminal. Anslut den vita kabeln från DA kontakten och anslut den till tändningslåset "IGN" tråd eller spolen tråd. Tejpa upp "fältet" och "arm" ledningar som används för att ansluta till tillsynsmyndigheten med svart tejp.
10

fullfölja omvandlingen. Följ steg 4 till 7 från avsnitt 1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90402.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.