Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man bygger ett bilprojekt

Bygga en bil är ett arbete av kärlek. Det är dyrt, ibland irriterande, och kanske den mest krävande företag du någonsin kommer att uppleva. Många jämför upplevelsen av att återuppbygga en klassisk bil som i barnuppfostran. Om du tar dig tid att göra det på rätt sätt, kommer projektet att vara väl värt ansträngningen och engagerade tid. Om du rusa, dock, och utför billig, slarviga arbete, kommer slutresultatet bli en elak fordon som ger dig ingen glädje, och sannolikt aldrig kommer att uppnå det värdet av den tid och pengar du investerat i projektet. Saker du behöver
rymligt garage
Automotive verktyg
Visa fler instruktioner
Bestäm Vehicle, budget och tidsram
1

Bestäm vilken bil du skulle vilja bygga. Kommer projektet att bli en klassisk lastbil eller bil? Kommer det att vara en muskel bil, skräddarsy sen modell bil, eller en racerbil? Även om dessa parametrar kommer att hjälpa till att fastställa budget och tidsram, de är inte nödvändigtvis alltid sammanbundna. Med rätt förberedelser kan något av dessa projekt göras för att passa in i nästan alla plånböcker.
2

Besluta om en budget. Eftersom många byggare inte har tillgång till obegränsade medel för sin bygga, och många bilprojekt ta flera år att slutföra, ställa in din budget i månatliga eller årliga höjningar. Till exempel, om du säger att du bara kommer att spendera $ 400 per månad på projektet, hålla fast vid det. Bara göra så mycket arbete som är möjligt att göra i en månad för $ 400. Om något kostar mer än så, spara upp och göra den följande månaden. Budgetering inom din tillgängliga inkomsten kommer inte bara hålla nerverna från sliten blir, men kommer att hindra dig från att ta till kreditkort och gå överbord på projektet.
3

Bestäm en lämplig tidsram för slutförande av projektet. Du kommer att behöva ta hänsyn till fordonets skick du kommer att arbeta på, liksom din tillgängliga budget. Om du planerar ett restaureringsprojekt, till exempel, inkludera i din tidsram vad du vill att slutresultatet ska vara. Vill du en bruksbil? Det kan ta mellan två och tre år för att få en icke-fungerande fordon till det stadiet på $ 400 per månad. Å andra sidan, om du köper ett gott skick fordon som bara behöver några touch-up arbete, kommer du att upptäcka att din tid kan minska till bara några månader eller veckor.
Köper Vehicle Project, Planera Bygga, få verktyg
4

köpa ett fordon i ganska gott skick om möjligt. Om ditt projekt är en pre-1930 fordon, leta efter en rinnande exempel om du kan hitta en. Delar för dessa bilar är svåra att hitta i den bästa av tider. Helst ska en bil projekt omfattar bara tre områden: motor restaurering, kropp och färg, samt interiör restaurering. Muskel bilar har en betydande eftermarknad följande i reproduktion delar, särskilt Mustangs och Camaros. Ta popularitet och reservdelar hänsyn till vid köp av fordonet projektet.
5

Planera bygga genom att titta på din budget, tidsram, och ha realistiska förväntningar på vad den slutliga produkten ska se ut. Dessa faktorer bör vara väl avvägd för att producera en trevlig slutliga produkt som du kommer att njuta av körningen. Gör en lista över de nödvändiga reservdelar, liksom de delar du kan reparera eller städa själv. Slutligen, gör en lista över steg eller delar du behöver för att farma ut till butiker. I många fall, motorns arbete, klädsel och färg faller in i dessa kategorier.
6

förvärva några verktyg och litteratur du behöver men inte redan besitter för att slutföra projektet. Bygga om en bil kommer att kräva många fordonsindustrin verktyg, inklusive grundläggande handverktyg. Inköp litteratur som guider motor ombyggnad, reseguider färg och fordonsindustrin rekonditionering guider kommer specifikt lista specialitet verktyg du behöver vid varje steg av byggprocessen.
Bygg Bil
7 < p> Bygg projektet bil enligt din plan, medan du följer rekommendationerna i litteraturen du köpt specifikt för ditt projekt. De flesta projekten följer denna utveckling: riva, återställa, återskapa. I den tår-down fasen, kommer du ta bort stora delar av projektet bil åt områden du behöver för att återställa före ombyggnad. Det är till hjälp i detta skede att ha en stor, ren garage utrymme att arbeta på så att du kan lägga ut delar i sina logiska platser utan att behöva välja off-site lagring.
8

Restore eller bygga fordonet. Detta steg innebär fastställande skadade eller fula delar av projektet bilen, lägga planerade delar i den egna bilprojekt, och förbereda de delar för återuppbyggnaden. Detta steg blandar ofta karosseri, färg, motor reparation, och klädsel i en symfoni av flygande bildelar, och är också den dyraste och påfrestande delen av byggprocessen.
9

Rebuild fordonet med återställas eller anpassade delar. I detta sista skede av byggprocessen, kommer du att installera de restaurerade delarna tillbaka till bilen en del i taget, minutiöst undvika skador på omsorgsfullt byggts om eller restaurerade delar. Vissa slutmontering steg generellt flyttas ut till erfarna specialister: Klädsel detaljer, vid behov, i allmänhet bäst till specialister. Likaså om du har någon erfarenhet med att måla en bil, hade du lämnar bäst denna del till ett organ eller färghandel för att undvika dyra misstag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91055.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.