Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Historien om polisbilar

-Den första motordrivna polisbil i slutet av 19-talet knappt kunde springa ifrån en häst och vagn. Sedan dess har polisbilar utvecklats betydligt. Dagens patrullbilar är sofistikerade fordon, utrustade med den senaste tekniken för att upprätthålla lagen. Första polisbil

första polisbilen var faktiskt en elbil patrullerar gatorna in1899 Akron, Ohio. Bilen, som behövs omladdning var 30 miles, nådde knappt en hastighet av 16 mph. Akron var en av de få städer som köpte en bil för sina poliser. Vid den tiden var hästar och motorcyklar mer effektiva sätt att patrullera gatorna. Eftersom hastigheten ökade bilar, blev det mer nödvändigt för städerna att köpa dessa fordon.
Bilmärken

De tidigaste polisbilar ofta kallades "polisbilar, "eftersom de transporterade en" squad ", eller grupp, av officerare till brottsplatser. Fordonet var oftast inte annorlunda från andra på vägen, med undantag för ett par modifieringar, såsom speciella lampor. Den 1932 Ford blev populär bland polisen eftersom det var mer kraftfull och prisvärd än liknande Chevrolet och Dodge modeller av tiden.
Paddy Vagnar

Paddy vagn, som var en kombination av lastbil och fängelse, användes för många år till transporter fångar. Härledningen av ordet "paddy" fortsätter att vara kontroversiell. Vissa tror att det hänvisar till den nedsättande ord för den irländska, eftersom många tidiga poliser var från Irland. Andra säger att det var på grund av att ordet Paddy också betydde hänglås.
Särskilda Polisbil paket

Skräddarsydda polisfordon började dyka upp på 1950-talet. I slutet av årtiondet, var alla stora bilföretag som säljer modeller utrustade enbart för polisen. Sedan dess har antalet fordon brottsbekämpande ökat dramatiskt. De flesta bilar är "polisjakt fordon," som är utrustade för höghastighetståg biljakter och snabba insatser vid olyckor. "Särskilda servicebilar" är oftast sport-utility fordon, och "speciella servicepaket" patrullbilar är oftast sportbilar.
Färger och mönster

fram till 1970, flesta polisbilar var svart med vita dörrar och tak, så att de skulle sticka ut från andra fordon. Nu, polisen dekorera sina bilar med unika bokstäver och skiktning. Vissa bilar behåller den svarta och vita färg, men andra färger har dykt upp, inklusive blått och grönt.
Lights

Många moderna polisbilar använder LED nödbelysning, som använder mindre ström och håller längre än traditionella lampor. Lamporna finns i många olika stilar, inklusive sådana som kan höjas och sänkas för att öka synligheten under stopp motorväg trafik och olyckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98393.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.