Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Fakta om 1909 Model T Ford

Nära sekelskiftet, även om deras användning växte, var bilar ganska dyra. När Henry Ford startade sitt företag, men sjönk bilpriserna på grund av hans innovationer i massproduktion. Människor som ursprungligen prissatta ut ur marknaden kan plötsligt råd med dem. Den första populära bilen var modell T-Ford, som började sälja 1909. Produktion

första officiella 1909 Model T producerades den 27 september 1908 och fortsatte produktionen till den 31 juli 1909. (Från 1910 Model T kom efter det.) Som antyds av namnet, var bilen inte Fords första produkt, eftersom det kom efter Models N, R och S. Även om det ursprungligen tog 12 timmar och 8 minuter för att bygga en bil, Fords tillämpning av massproduktion tekniker tillverkas den tiden till 1 timme och 33 minuter, även som andra biltillverkare fortfarande montering bilar individuellt för hand. I slutet av modell T: s körs i 1927, producerade fabriken ett fordon var 24 sekunder.
Början

Även T-Forden var tekniskt avancerad för sin tid, det kom först med ingen olja, vatten eller bränslepump, inga elektriska lampor och ingen allmän generator. Det har inte ens en starter, behöver vevas för hand för aktivering. De första modellerna kom i grått, blått, grönt och rött, med svart blir indisponibla. Men en gång svart upptäcktes att vara den snabbaste lackfärg, kom alla modeller i den färgen.
Typer

kroppstyper inkluderade Touring och Runabout, med suffletter, och staden Bil och Ladaulett, med hårda toppar. De flesta bilarna var gjorda av trä, och några används aluminiumpaneler över en träram. Kostnaderna varierade från $ 825 för att Runabout till $ 1000 för Town Car. Företaget tillverkade totalt 10.660 bilar med 47 för Coupe och 7728 för Touring.
Beskrivning

Sätena var gjorda av läder, som hade en diamant tofs , eller tyg med en utsmyckad i öppna bilar. De 30-tums däck var 3 inches framför och 3,5 inches i ryggen, hade inga trappsteg och begagnade navkapslar visar ordet "Ford" med versaler. Överföringen av de första 750 eller så bilar använde två pedaler, en spak för bakbromsen och en annan för bakåt. Senare sändningar använde tre pedaler. . Även sido-och baklyktor var standard, var strålkastare tillval
Aftermath

Enligt Smithsonian, blev modell T den mest populära bilen under dess produktion (1908 - 1927) med över 15 miljoner sålda. Fords tillverkning innovationer sprids så småningom till andra företag. Dock saknade bolaget marknadsföring kunniga av andra biltillverkare. General Motors, till exempel rädd för överetablering, infördes årliga förändringar bilmodell i slutet av 1920. Dess försäljning skjutit i höjden som de i Fords duva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98418.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.