Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

1948 Pontiac Specifikationer

Pontiac erbjöd två bilar för 1948, ett år då det fortfarande ombyggnad för den civila marknaden efter andra världskriget år och försöker retoolen sig för framtiden. Bilarna såg ut ungefär som de 1943 modellerna. De presenterade sex-och åtta-cylindriga strömlinjevagnarna och torpeder. Den Streamliner var en familj sedan, medan Torpedo var mer av en sportig bil. Bilarna som priserna i mitten av intervallet och de hade ett rykte för hög prestanda. Drivlina

Torpedo satt på en 119-tums hjulbas chassi, och Streamliner satt på en 122-tums hjulbas. De båda sprang samma sex-och åtta-cylindriga L-Head motorer.

Sexcylindriga presenterade en 239,2 kubiktum, 93,5 hk motor och åtta cylindern lekte en 248,9 kubiktum, 107,5 hästkrafter. Den L-Head hade mekaniska lyftare för sina ventiler som var placerad över cylindrarna. Den borrning och slaglängd för åtta-cylindrig motor var 3,25 och 2,75 inches och den sexcylindriga motorn var 3 9/16 och 4 inches.

Sexcylindrig hade 185 matning av vridmomentet medan åtta cylindern hade 220. De flesta av bilarna körde en en-FAT förgasare, men en två fat fanns tillgängliga som ökade prestanda.

Båda bilarna hade standard tre-växlad manuell växellåda. En automatisk växellåda var en valfri punkt. Båda Pontiacs hade 17-liters gastankar och haft sex liter olja.
Allmänna Detaljer

Båda modellerna kom coupé, cabriolet och stationen modeller vagn, och var och en hade en regelbunden och deluxe paket. Bilarna har utformats med komfort i åtanke med stora säten och ett stort passagerarutrymme. The Streamliner presenterade deluxe stationsvagnar som skulle hålla sex till åtta passagerare, och till en kostnad av $ 2495

, det var den dyraste i Pontiac linjen. I andra änden, var den sexcylindriga Torpedo Coupe kostar 1.495. Vagnen kom också i en "Woody" version med äkta trä på kroppen

. Det var vanligt med på den sexcylindriga och bara ibland används på åtta cylindern. Endast ett fåtal av dessa bilar byggdes.

Streamliner var det officiella namnet på bilen som populärt kallades "Silver Streak." Det fick det namnet delvis beror på Chrome går ner huven. Den 1948-modellen hade den mest genomarbetade galler av någon bil under efterkrigstiden.
Mått

Torpedo var mer sportig och mindre, men inte mycket mindre än Streamliner. Den Pontiac Streamliner sedan vägde £ 3450., Och det var 210 inches lång, 76 inches bred och 65 inches tall. Den Torpedo sedan vägde £ 3360., Och det var 204,5 inches lång, 75 inches bred och 66 inches tall.

Lättaste bilen var Torpedo Business Coupe på £ 3295. medan den tyngsta var Streamliner Deluxe Wagon på £ 3765.
p Alla av bilarna hade en 17-liters bensintank. Både sex-och åtta-cylindriga fordon använde sex liter olja, 1,75 pints transmissionsolja och 3.25 pints differential vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98496.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.