Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Historien om Edsel Automobile

The Edsel bil, skapad av Ford Motor Company satt sina spår i historien, men det var bara skapas för en kort tid. Under produktionen, var bilen ett misslyckande. Idag kan en Edsel i bra skick kosta upp till $ 100.000 på grund av den begränsade mängden Edsels fortfarande på vägen. Historien om Edsel

Edsel bil skapades av Ford Motor Company 1958-1960. Trots kraftigt marknadsförs till allmänheten på olika sätt, bland annat skapandet av The Edsel Show stirrar Bing Crosby, var bilen mycket impopulär med den amerikanska allmänheten. Med en investering på 250 MUSD bilen ruinerade nästan Ford Motor Company.
Tillgängliga modeller

Fyra modeller skapades under historien av Edsel. De infördes i 1958. Citation, som kom i två-dörrars cabriolet, två-dörrars hardtop coupe, och fyra-dörrars hardtop Sedan, red på en 124-tums hjulbas med en V8-motor. Den Corsair, som kom i en två-dörrars och fyra-dörrars hardtop, hade också en 124-tums hjulbas och en V8-motor. Ranger och Pacer, Edsel s mindre modeller, båda kom i två-dörrars hardtop och två-door Sedan samt fyra-dörrars hardtop och fyradörrars sedan på en 118 hjulbas med en V8-motor under huven. Ranger och Corsair var de enda modeller som erbjuds i 1959, med 1960, eliminerade företaget alla utom Ranger. Varje modell erbjuds innovativa funktioner, inklusive ergonomiskt utformade reglage, självjusterande bromsar och en "rullande dome" hastighetsmätare som på den tiden ansågs vara opraktiskt.
Produktion av Edsel

Inga specifika fabriker var inriktad mot att göra Edsels. Alla Edsels skapades i Ford eller Mercury växter. Många tror att skapa Edsel på samma linje där andra Ford och Mercury produkter skapas bidrog till dålig kvalitet frågor. Växla fram och tillbaka mellan olika ledningar, motorer, trim och mer gjort det en utmanande tillverkning miljö.
Nedläggningen av Edsel

Många faktorer ledde till nedläggningen av Edsel. Efter en hel del hype över bilen innan lanseringen, hade den amerikanska allmänheten anser inte att det var värt pengarna när det infördes. De ville helt enkelt inte att betala det begärda priset. Det noterades också att bilen var luddiga fylld med mekaniska brister eftersom fabriken bandet arbetare skulle behöva byta delar för att skapa extra Edsels när de hade träffat sin kvot för att göra Ford och Mercury fordon. Fabriker sprang ofta för sent och skulle placera extra delar i bålen efter handlare att sätta ihop senare. Även namnet var ett problem. Personer tillhörande Edsel med "vessla" och "död cell" gör bilen svår att sälja.
Historien bakom namnet

Edsel bil namngavs efter Edsel B . Ford, Henry Fords son. En bil entusiast och VD för Ford Motor Company vid ålder 25, ljög sin styrka i att konstruera bilar. Hans design, Lincoln Continental Cabriolet, noterades som "den mest beundrade och vacker bil som någonsin producerats i Amerika." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98394.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.