Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

1911 Cadillac Specifikationer

I 1911 sålde Cadillac Auto Company 10.019 bilar för priser som börjar på $ 1750. Det var ungefär två gånger 1911 priset för en modell T-Ford, men ändå satte Cadillac i mitten av prisintervallet för eran, sade ConceptCarz.com auto entusiast hemsida. Motor

1911 Cadillac drevs av en fyrcylindrig, inline, L-head, gjutjärn motor med fem lager, säger ConceptCarz.com hemsida. Förgasaren-fed, normalt aspirerade bensinmotorer används magneto tändning, förskjutna 286 cubic inches och producerade 32 hästkrafter.
Kraftöverföring

Motorn monteras framför och drev bakhjulen via en läder-faced konkopplingen ansluten till en selektiv glidande växellåda erbjuder tre hastigheter framåt plus omvänd, och en drivaxel ansluten till en bakre differential med en 3.43:1 slutlig utväxling, säger ConceptCarz.com. Bromskraft kom från mekaniska trumbromsar på bakhjulen bara.
Karossutformningar

1911 Cadillac erbjöds på en 106-tums hjulbas i tre öppna och två slutna karossutformningar som sitter 04:58 passagerare på knapp-tuftade lädersäten. Den mässing-trimmad kropp var monterad på en separat metallram. Alternativ ingår en mekanisk klocka, hastighetsmätare, glas vindrutan och vita gummidäck.
Model Förändringar

årsmodell 1911 var det första året som Cadillac erbjöd framdörrarna till skydda förare och passagerare från väg skräp och smuts, sade ConceptCarz.com, men var det sista året för strålkastare acetylengas och oljeeldad sida och bakljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98446.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.