Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Specifikationer för 4 cylindrig motor

Bil, lastbil och SUV tillverkare använder ett brett utbud av motortyper och storlekar för att driva fordonen människor använder varje dag. Från den 4-cylindriga motorer du kan hitta i kompakta bilar, till den kraftfulla V8, V10 och V12 motorer i sportbilar, bygger varje motor på exakt teknik och ett antal olika komponenter, alla inställda på rätt specifikationer, för att fungera ordentligt och effektivt. Layout

Den stora majoriteten av 4-cylindriga motorer i personbilar använder en inline cylinder layout. Detta innebär att motorblocket placerar alla fyra cylindrar i en enda rad. Den viktigaste alternativet till en inline layout är en V-layout, vilket ger V6-och V8-motorer deras beteckning. Medan V4 motorer existerar, de är sällsynta i bilar.

Bilar kan använda 4-cylindriga motorer i ett antal positioner. Vissa fordon använder en bakre-motor, bak-hjulsdrivna layout, med 4-cylindrig motor monterad bakom passagerarutrymmet. Andra har den 4-cylindrig motor i fronten, under huven. När en front-motor bilen har bakhjulsdrift, är den 4-cylindriga motorn monterad i ett längsgående läge, som löper parallellt med längden av bilen. I front-engine/front-wheel-drive bilar, tar motorn på tvären, som är vinkelrätt mot längden av bilen, eller från sida till sida under huven. Addera Displacement

En 4-cylindrig motor deplacement mäter den totala volymen av sina fyra brännkammare, eller cylindrar. Biltillverkare annonserar ofta en motor storlek som dess totala förskjutning, antingen i cubic inches eller liter. Man kan beräkna en motors förskjutning med hjälp av dess borrning, eller bredden på varje cylinder, med stroke eller den funktionella djupet av varje kammare, och multiplicera resultatet med fyra för antalet cylindrar. De flesta 4-cylindriga motorer har ett deplacement på mindre än tre liter, och många är under två liter.
Ventiler

I en 4-cylindrig motor, var och en av de fyra förbränningskamrarna behöver minst en bränsleventilen, för att tillåta bränsle och luft i, och en avgasventil, för att driva ut oförbränt bränsle och gaser efter förbränningen. Det minsta antal ventiler en 4-cylindrig motor kan ha är åtta, med två ventiler per cylinder. Men vissa 4-cylindriga motorer använder tre, eller till och med fyra, ventiler per cylinder för totalt 12 eller 16. Ventil layouter varierar från biltillverkaren till en annan, och representerar inte nödvändigtvis mer effekt eller ökad effektivitet.
Output

Hästkrafter är det viktigaste måttet för allt en motor förmåga att producera el. En 4-cylindrig motor ger en rad hästkrafter vid olika varvtal, med biltillverkare i allmänhet reklam motorns maximala hästkrafter, även om det endast sker inom ett snävt område av mycket höga motorvarvtal. Vridmoment är ett annat viktigt mått, med hänvisning till hur mycket vridstyrka motorn producerar vid en bilens hjul. En 4-cylindrig motor med en låg hästkrafter men en rimlig mängd vridmoment bör ge gott om kraft i de flesta körförhållanden.
Aspiration

aspiration hänvisar till den process genom med motor som mottager luft, som innehåller det syre som krävs för förbränning. En sugmotor drar in luft på egen hand genom en fyrtakts cykel av intag, kompression, förbränning och avgaser. Men för att kompensera för den lilla förskjutningen och låg uteffekt av vissa 4-cylindriga motorer, kan biltillverkare lägga en turbo eller kompressor. Dessa enheter tvinga ytterligare luft till motorn för en mer kraftfull förbränning stroke och i slutändan mer makt. Turboladdade 4-cylindriga motorer har högre hästkrafter än liknande motorer som är naturligt aspirerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/80096.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.