Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Säkerheten i en Mercedes C-Class

C-klass är bland de bäst säljande modellerna av Mercedes och har en lång lista över säkerhetsanordningar, inklusive: Electronic Stability Program, låsningsfria bromsar, bromsassistans, avancerad däcktryck övervakningssystem , aktiva nackskydd fram och avancerad karosstruktur. Fordonet har nio krockkuddar. Dessa egenskaper har förtjänat C-klass fyra stjärnor i frontal krocktester och fem stjärnor i testerna sidokollision av National Highway Traffic Safety Association (NHTSA). Active Safety

aktiva säkerhetsfunktioner och utrustning i C-Klass hjälper föraren att undvika olyckor. Låsningsfria bromsar, till exempel korta bromssträckor och gör att föraren kan manövrera bilen vid inbromsning. Brake Assist kompletterar de låsningsfria bromsar och gäller maximalt bromstryck när den känner att föraren inte är att trycka på bromsen så hårt som han borde. Det elektroniska stabilitetsprogrammet hjälper till att hålla bilen på den avsedda linjen genom att upptäcka hjulspinn - oftast på grund av halt väglag eller överdriven acceleration -. Och försiktigt minska makten för att undvika en spin
Passiv säkerhet

Passiv Säkerhetsutrustning skyddar de åkande i händelse av en olycka. Den passiva säkerhetspaket i C-klass omfattar aktiva begränsningar främre huvud - som rör sig framåt i händelse av en påkörning bakifrån för att undvika nackskador grund whiplash - en avancerad karosstruktur att bidra till att bibehålla integriteten av passagerarutrymmet, och nio krockkuddar. Förarsidan knäkrockkudde, plus krockgardiner fram och bak, ge all-around skydd.
NHTSA Betyg (Frontal)

krocktester utförs av NHTSA, tjänade C-Klass fyra av fem stjärnor i frontala krocktester. Dessa tester utförs genom att krascha fordon i en fast barriär på 35 miles per timme och mäta de krafter som drabbar krockdockor inuti fordonen. De fyra stjärnor som tilldelats samtliga C-klass varianter av NHTSA betecknar "11% till 20% chans för allvarlig skada" i händelse av en frontalkollision.
NHTSA Betyg (Side) katalog

tester sidokollision, tjänade alla C-klass varianter fem av fem stjärnor, som endast har tilldelats fordon som transporterar 10 procent eller mindre risk för allvarlig skada på en 35 miles per timme krasch från sidan. Bilar med ett större antal strategiskt placerade krockkuddar tenderar att göra bra i tester sidokollision, och C-klass "nio krockkuddar otvivelaktigt hjälpt dess prestanda.
Stöldskyddsfunktioner

C-Klass bär också stöldskydd funktioner, inklusive "Keyless go" och den smarta nyckeln. Den smarta nyckeln tillåter föraren att starta fordonet genom att trycka på "start /stopp"-knappen på instrumentpanelen medan den smarta nyckeln är fortfarande i sin ficka. Bilen och nyckeln kommunicerar via kodad elektroniskt gränssnitt, vilket gör stöld försvåras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79890.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.