Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Jämförelse av specifikation på bilar

Jämföra två eller flera bilar kan vara en utmaning även för en erfaren auto tekniker eller kryddat bil kritiker. Biltillverkare skryter om nya tekniska system och prestationsmått, men andra specifikationer går ofta outtalade att dölja brister eller överdriva ett fordons prestanda och effektivitet. Att förstå innebörden av bil specs är viktigt att göra bra jämförelser baserade på data snarare än hype. Effekt

Effekt specifikationer är bland de vanligaste citerade delar av data när man jämför bilar. En av de mest välkända power specs är hästkrafter, vilket representerar den maximala effekt än motorn kan producera. Dock är högre hästkrafter inte alltid bättre. Bilar som utvecklar sin topp hästkrafter vid höga varvtal får aldrig ge förarna tillgång till denna makt. Eftersom de flesta förare kör på 1.000 till 3.000 rpm, bilar med bra hästkrafter i den här serien är mest benägna att utveckla makt som är användbar för att påskynda och passera.
Prestanda
< p> Övriga prestanda specifikationer är viktiga för att jämföra bilar. Vridmoment, vilket är en annan mätning av motoreffekt, hänvisar till att strömmen slagits på hjulen. Högre vridmoment betyg på lägre varvtal ger bättre acceleration och en större förmåga att dra en tung last. Drivlina konfigurationer är också viktiga. Bilar med en frontmonterad motor och bakhjulsdrift har jämnare viktfördelning och hantera mer effektivt och förutsägbart på torrt underlag, medan främre motor /framhjulsdrivna modellerna kan hantera bättre i snön. En bils fjädring specs hjälper också bestämma prestanda. Till exempel, gasfyllda stötar eller "sport-tuned" suspensioner ger en mindre mjuk körning än flytande chocker.
Säkerhet

Biltillverkare ofta lista en bils säkerhetssystem utan att ge en förklaring till hur de fungerar eller vad de betyder. System som elektronisk stabilitetskontroll och antispinn använda sensorer inuti hjulen att överföra makten till hjul som fortfarande har dragkraft i händelse av en sladd eller bild. Låsningsfria bromsar pulsera automatiskt om föraren ansökan om bromsen inte att stoppa bilen. Alla dessa system bidrar till att minska sannolikheten för en olycka. Andra specifikationer, som stoppsträcka (vanligen mätt som avståndet det tar för en bil att bromsa från 60 km /h till ett tvärstopp), är viktiga för att bestämma det säkraste sättet att köra en viss bil.
Effektivitet

Bränsleeffektivitet är en viktig spec som påverkar de beslut som många bilköpare gör. Bränsleeffektivitet specifikationer som tillhandahålls av Naturvårdsverket är en bra guide men sällan speglar den verkliga effektiviteten av en given modell. I fråga om hybrid-elektriska fordon, beror faktiskt bränsleekonomi stor del på körstil och hur mycket arbete elmotorn kan göra. Manuella växellådor ger förarna möjlighet att spara bränsle genom att använda effektivare körsätt, exempelvis utrullning nedförsbacke eller starta långsamt på låg växel.
Pris

bilpriserna annan viktig spec som bilköpare bör studera noga. Förutom tillverkarens föreslagna priset (MSRP) som biltillverkare annonsera, de flesta nya bilar är föremål för en destination eller expeditionsavgift. Återförsäljare kan lägga däck avgifter, avgifter för städning, skatt och tilläggsavgifter, som tillsammans kan lägga hundratals dollar till priset av en ny bil. Men fabriken incitament, lojalitetsprogram och rabatter återförsäljare reducera allt priset. Var noga med att titta djupare in i siffrorna än MSRP innan han gick över en viss prisnivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79891.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.