Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Vad är hastighetskänslig Torkare?

Körning i en tung regnstorm kan vara en svår upplevelse när du inte kan se genom vindrutan. Du kan hitta dig själv hela tiden justera hastigheten vindrutetorkare, vilket gör dem gå för fort eller inte tillräckligt snabbt. Vindrutetorkarna kan också börja gnissla när du kör igenom ett område där det inte regnar. Fart känsliga vindrutetorkare, även kallad regn känsliga eller regn-sensing vindrutetorkare, är en säkerhetsfunktion på nyare bilar för att hjälpa till med synlighet i dåligt väder. Historia

Vindrutetorkare har funnits i nästan ett sekel. De sattes som standard säkerhetsutrustning till de flesta bilar 1916. Förare var tvungen att ta en hand bort från ratten för att manuellt stänga av vindrutetorkarna på och av. Hastighetskänslig torkare automatiskt känna av när regn, snö eller annat skräp blockerar vindrutan och slås på vid en optimal hastighet för att hålla vindrutan klart. Jeep introducerade denna teknik under 2002 som ett alternativ på sin Grand Cherokee Limited och Overland.
Hastighetskänslig Wiper Technology

En infraröd stråle på den yttre vindrutan reflekteras till en infraröd sensor. Fukt uppbyggd och skräp störa den infraröda strålen. Mängden regn, snö eller skräp beräknas av analoga och digitala signaler, och sensorn sänder ett budskap till de kontroller torkarmotorn att automatiskt slå på torkarna och justera dem till rätt hastighet. Du kan justera känsligheten för systemet, och det kan slås på eller av med en strömbrytare.
Fördelar

hastighetskänslig vindrutetorkarna slås på automatiskt när behövs, utan att det krävs att föraren släppa ratten för att slå på vindrutetorkarna på. De anpassar automatiskt hastigheten för att förhindra torkare slitage, gnissel och bligar och ränder som kan minska synligheten. Hastighetskänslig vindrutetorkare även aktivera automatiskt i händelse av att bilen går igenom en stor vattenpöl är eller sprutas av passerande fordon.
Nackdelar

Torkare som slås på automatiskt kan skrämma föraren, vilket orsakar en distraktion. Gratis känsliga vindrutetorkare fungerar inte mycket bra i kombination med förebyggande vindrutan fukt produkter eller när torkat saltvatten eller isbildning är på vindrutan. Föraren kan också behöva fumla med en multifunktionsspak under en regnstorm om systemet känsligheten inte är korrekt inställd i förväg.
Överväganden
p Det är en bra idé att experimentera med hastigheten känsliga inställningar torkarsystemet innan du börjar köra alla avstånd. Du kommer inte att behöva försöka återställa systemet vid dålig sikt eftersom det kommer att vara redo att gå och ställa på rätt känslighet. Många hastighet känslig intervallfunktion måste slås på igen efter att fordonet har stängts av och startas om. Jeep Grand Cherokee regn sensing vindrutetorkare fungerar inte när motorn är på, är växellådan i "Park" och utomhustemperaturen är subfreezing. Detta för att förhindra skador på vindrutetorkarna. Sätt transmissionen i "Drive" för att aktivera regn avkänning vindrutetorkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79889.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.