Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Hur man berättar skillnaden mellan en Z71 och en Z85

Det finns ett antal sätt att skilja mellan Chevrolet och General Motors Z71 och Z85 modeller. Den första är att kontrollera inuti handskfacket att lokalisera identifieringsetiketten. Det är en enkel metod för att skilja mellan de båda fordonstyperna. Du kan också granska fjädring, diameter hjul, motor och fender facklor och leta efter tecken på torsionsstänger liksom. Torsionsstavar finns endast i omodifierade Z71 fordon. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Titta inuti handskfacket för en liten identifiering tagg som kan ha Z71 eller Z85 tryckt på det.
Sida 2

Mät stötdämparen våren spole höjd. Enligt GMC, Z71 Chevy bilar har 1,81 tums stötdämpare. De Z85 chocker kommer att mäta mindre än 1,81 inches. Du kan också konsultera bruksanvisningen. Leta efter "Specifikationer" sidan. Där bör du hitta ett avsnitt med rubriken "fjädring", som kommer närmare de specifika storlekar på de chocker och fjädrar. Detta kan göras oberoende av en fysisk undersökning.
3

Leta efter skakning stötfångare under bilen, på samma plats som hjulupphängningen. Den Z71 har off-road skakning stötfångare, som är elastiska stötdämpande komponenter som ökad styvhet hos suspensionen. Skakning stötfångare har en ovanlig design och inkluderar en monteringsplatta och en eller två rörformiga förlängningar som sticker ut från monteringsplattan, så de är lätta att upptäcka. De ser ut som staplade munkar.
4

Mät hjuldiametrar och däckstorlekar. Den Z71 har större hjul med större diameter och tjockare däck. Den Z85 har 265/70-17 däck medan Z71 kan ta större 285/70-17 däck.
5

Lyft huven och titta inuti motorrummet för en platt, metallplatta för att hålla ut stenar och skräp som fordonet rör sig över oländig terräng. Den skyddande plattan kommer att vara belägen under motorn, mellan den och underredet. Du kan också få på knä och titta under bilen för skidplate. Det är en platt, metallplatta som ligger direkt nedanför underredet och är fäst vid den med metallbultar i ena hörnet. Om någon skyddsplåt är närvarande, är bilen en Z71. Z85 bilar har inte sådana skyddsplåtar eftersom de inte är fyrhjulsdrivna, terränggående-stil fordon.
6

Mät Fender flare bredder med din måttband. Börja inifrån kanten och mäta den yttre kanten av den krökta flare. Stänkskärm nödraketer är oftast svart plast böjda valv som adderar ytterligare täckning för den befintliga hjulhuset över vart och ett av däcken. Den Z71 har bredare stänkskärm nödraketer än Z85, lägga upp till 2,25 inches av extra däck täckning. Standard Z85 bloss mäter 17 inches, så Z71 skulle ha minst 19,25 tum bloss från kant till kant. Stänkskärm nödraketer också kallas förlängningar hjulhus som förklaras av signalljus Jungle Fender.
7

Skjut under bilen och leta efter torsionsstavar under motorn. De är stora, tunga bitar av metall sträcker bredden på chassit. De fungerar som stöd för hela underredet, så är väldigt lätt att upptäcka eftersom de sticker ut. Endast off-road Z71 har dessa extra stödkonstruktioner .. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/80207.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.