Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man läser VIN-nummer på en Mazda 3

Om du någonsin varit nyfiken på vad dessa 17 hemliga siffror på en Vehicle Identification Number handlar om, inte leta längre. Precis som din egen kropp DNA, bilar har sin egen unika DNA också. Skapad av International Organization for Standardization 1980, är ​​individuella identifikationsnummer krävs på alla bilar, inklusive Mazda 3. Instruktioner
1

Leta efter en liten metallplatta på förarsidan där vindrutan möter instrumentbrädan. Stämplat på den kommer att bilens VIN.
2

Skriv ner siffrorna och bokstäverna i ditt VIN på en bit av ett papper. En VIN består av sex delar som utgör dess identifierande faktorer. De tre första siffrorna är om tillverkaren och där fordonet gjordes. Det första tecknet visar vilket land bilen tillverkades i exempelvis: USA (1,4 eller 5), Kanada (2), Mexiko (3), Japan (J), Korea (K), England (S), Tyskland (W), Italien (Z), Sverige (Y), Australien (6), Frankrike (V) och Brasilien (9). Det andra tecknet identifierar som tillverkade bilen. Det tredje tecknet noterar vilken typ av fordon det är. Dessa tre siffror utgör Identifier World Tillverkare (WMI). Några vanliga koder för en Mazda är JM, 1YV och 4F, betecknar att Mazdas antingen görs i Japan eller USA.
3

Identifiera den fjärde genom åttonde tecken. De beskriver vilken typ av fordon du har och kommer att berätta vilka funktioner kommer med din bil, t.ex. modell, kaross, trim, motortyp, serier och ibland säkerhetsfunktioner. Om du har en Mazda 3, bör BK vara de första två siffrorna i detta avsnitt.
4

Räkna nio siffrorna i ditt VIN. Detta är din check siffror. Detta används för att bevisa om din VIN är själva en tilldelats din bil eller inte. Den använder en matematisk ekvation att kombinera alla bokstäver och siffror i ditt VIN, bortsett från kontrollsiffra själv.
5

Hitta de sista åtta siffrorna i ditt VIN. Den första identifierar årsmodell bilen gjordes. Från 1980 till 2000 skrivelser som A till Y användes. Från och med 2000, ersatte siffror bokstäverna. Nästa siffra identifierar monteringsfabriken. De sista sex tecknen i VIN är bilens serienummer, helt enkelt visar sekvensen av fordonet som det kom av monteringsbandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79499.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.