Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur gör jag Decode Auto vins?

Varje bil har sin egen VIN, eller chassinummer, precis som varje skattebetalare har sitt eget personnummer. VIN är 17 siffror lång och berättar en hel del om en bil. Innan du köper en begagnad bil, gör en VIN check är tillrådligt. Du kan hitta VIN på ovansidan av instrumentbrädan på förarsidan, insidan av förardörren och på bilens brandvägg. Instruktioner
1

Bestäm bilens VIN. För ett exempel, JNKBV61F98M269987. Denna bil är en Infiniti G35X AWD, fyra-dörrars sedan
2

Titta på den första siffran:. J. Det land där fordonet tillverkas är Japan
3

Titta på andra siffran: N. Tillverkaren är Nissan
4

Titta på den tredje siffran:. K. Denna siffra representerar märke, en fordonstyp eller division för tillverkning. I det här exemplet, är bilen en G35X.
5

Titta på den fjärde genom åttonde siffrorna. Dessa siffror och bokstäver identifierar unika egenskaper, såsom motor eller kaross
6

Titta på nionde siffran:. 9. Detta kallas för kontrollsiffran. Det är där för att hjälpa till att identifiera VIN bedrägeri. Antalet bestäms av en matematisk beräkning utvecklats av Department of Transportation (DOT)
7

Titta på tionde siffran:. 8. Detta är årsmodell. I det här fallet är bilen en 2008 fordon
8

Titta på 11th siffran:. M. Denna siffra visar monteringsplatsen
9

Titta på den sista. sex siffror. Dessa är de produktions sekvensnumren. De anger den exakta ordning i vilken fordonet kom av monteringsbandet. Denna bil var 269.987: e för att rulla ut det löpande bandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79360.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.