Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Vad Är stötfångare Made Of?

Även makeup av bilen stötfångare har förändrats under åren, spelar denna viktiga del av ditt fordon en viktig roll i modern transport säkerhet. Stötfångare skyddar de vitala delarna på din bil genom att minska krockskador. Historia

Frederick Simms uppfann bilen stötfångare 1901. De första stötfångare var gjorda av metall balkar ansluten till både fram och bak på en bil för att skydda en bil i en låg hastighet kollision.
Material
< p> Generellt är stötfångare tillverkade av ett plasthölje förstärkt med en bar av stål, glasfiber komposit, plast eller aluminium. Förutom krossbara fästen och en bar, stötfångare införliva ibland polypropylenskum eller bildade termoplast. Dessa ytterligare komponenter fungerar som distanser mellan stötfångaren och bar, inte som energiabsorbatorer.
Vikten

Bumpers skydda viktig utrustning på bilen såsom strålkastare, bakljus, huva och avgas-och kylsystem. Dessa komponenter är alla dyra att ersätta, och en stötfångare kan eliminera eller minska kostnaderna för att reparera dem.
Egenskaper

Attributen för en bra bil stötfångare omfattar geometri, energi absorption och stabilitet. Dessa egenskaper tillåter en stötfångare att rada upp i jämnhöjd med en motstående stötfångaren för att absorbera stötar och bibehålla stabiliteten.
Typer

Medan de flesta stötfångarna har en standard design till skydda viktiga komponenter på en bil, är en del avsedd för stil. Denna betoning på stil minskar ofta en stötfångare s, vilket resulterar i minskad effektivitet i att motstå skador vid en krock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79354.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.