Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Honda S2000 Typer

Den S2000 var en serie roadsters som produceras av den japanska bilismen jätte Honda. Även de olika modeller av S2000 behållit många estetiska egenskaper, har flera revideringar gjorts under hela bilens livslängd. Dessa inkluderade ändringar i motor, växellåda, fjädring och interiör och exteriör. De två olika chassin varianter kallas AP1 och AP2, men Honda också släppt den mer kraftfull, avskalad Club Racer modeller senare i serien "livslängd. Honda slutat tillverka den S2000 sortiment under 2009. AP1 (1999)

Den första modellen av S2000 släpptes 1999 och innehöll en motor fram, bak-hjulsdrivna layout med ström som levereras av en 1,997 cc motor som producerar uppåt av 237 hästkrafter. Motorn är kopplad till en sexväxlad manuell växellåda i motsats till de automatiska växellådor som blir vanligare med avancerade fordon. Det ingår också en Torsen diffbroms. Addera AP1 (2001 & 2002)

Efter rimlig framgång med den ursprungliga inkarnation av S2000-serien, var 2001-modellen till stor del oförändrade, men Honda gjorde uppgradera radio och lagt till en digital klocka på instrumentbrädan. För 2002 års modell, redigerad Honda de inställningar för stötdämpning och ersatte den tidigare plast bakruta med glas enhet som inkluderade en elektrisk defroster.
AP2 (2004)

Honda introducerade nydesignade 17-tums hjul samt Bridgestone RE-050 däck för nya AP2 för 2004. De retuned också suspensionen en gång till i syfte att minska överstyrning. Det hävdades att våren priser och stöt dämpning absorbator skulle förbättra stabiliteten genom att minska toe-in ändringar under kurvtagning laster. Mässing synchronizers ersattes med kolfiber i linje med tyngd-besparande åtgärder. Kanske mer märkbar var de kosmetiska förändringar;. Ny främre och bakre stötfångare, reviderade församlingar strålkastare, nya LED svans-lampor och ovala spets avgassystem
S2000 CR

S2000 Club Racer (CR) var avsedd att vara en lätt, hardcore version av S2000-serien. Förändringar för CR inkluderade en lägre kvot styrväxel, styvare fjädring och helt nya Bridgestone Potenza RE-070 däck. Visuellt, packade det ett reviderat bodykit, består av en omdesignad front läpp, bakre stötfångare och en stor spoiler. Alla dessa estetiska förändringar testade i vindtunnel och påstod att minska den totala koefficienten hiss. I ett annat försök att minska i vikt och sänka tyngdpunkten av CR, var reservdäcket utelämnas och luftkonditionering och stereo erbjöds endast som tillval. Det är en avskalad version.
S2000 CR Type-S

En variant av Club Racer släpptes endast i Japan, som kallas Type-S. Detta hade en cabriolet sufflett istället för den vanliga CR: s aluminium hard-top, och det använde standard S2000 (se AP2) Bridgestone RE-050 däck istället för CR: s uppgraderade RE-070s.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79543.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.