Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur Sue Bilaffärer för dåliga bilar

Bilförsäljare bedrägeri är en av de ledande konsumentklagomål i USA. Misconduct kan förekomma i form av förvrängning av fordonets historia, falsk annons, finansiering bedrägeri, och även säljer begagnade fordon som helt nya. Känn dina rättigheter som konsument. Efter bestämning att du har ett giltigt fall, tveka inte att stämma en bilfirma. I många fall, federal garanti stadgar ger gratis juridisk hjälp och ger dig möjlighet att få en partiell eller full återbetalning utan kostnad. Saker du behöver
Bil garanti
Federal garanti
Visa fler instruktioner
1

Dokument problemet. Till exempel, om din har bilen bryts ned tre gånger inom 30 dagar efter köpet, spara alla kvitton och skriftlig dokumentation avseende de problem med din bil. Som en allmän regel, alltid be om löften bilhandlare och krav skriftligen. Men om en säljare brutit ett muntligt avtal, se till att dokumentera vad hon sade medan det fortfarande är färskt i minnet.
2

Research din bil s garantier. Många defekter kan täckas av tillverkaren och kommer inte att kräva att du lämna in en stämningsansökan. Dessutom upprätthåller den federala regeringen även en 100.000-mil garanti som täcker en rad olika komponenter som är relaterade till koldioxidutsläpp. Många återförsäljare kommer inte att informera dig om denna förordning, men det existerar. Rådgör med din mekaniker för att ta reda på om bilens problem behandlas i dessa garantier. Dessutom följer riktlinjerna i garantin för att kontakta tillverkaren.
3

Consult "citron lagar" i den stat där du köpte din bil. Till exempel, Kalifornien citron lagar "ålägga återförsäljaren att ersätta ett fordon som går sönder efter ett" rimligt antal reparationsförsök "så länge som bilen har mindre än 18.000 miles eller mindre än 18 månader gammal.
4

Besök din återförsäljare och förklara de rättigheter som garanteras av garantin och delstatlig lagstiftning. Om dealern går med på att byta ut din bil, inte gå vidare. Du behöver inte vidta rättsliga åtgärder. Men om dealern obfuscates eller vägrar att samarbeta , en rättegång kan vara din bästa alternativet.
5

anlita en advokat. Många advokater specialiserade på bilhandlare bedrägeri. flesta advokater kommer att arbeta på en hög beredskap, så att inte behålla något som kräver en upfront avgift . Ge advokaten med korrekt dokumentation av situationen.
6

Sue återförsäljaren. I denna situation, kommer din advokat hantera detaljerna. Men du kanske också vill anställa en mekaniker (ej i samband med den återförsäljare som sålde du bilen) för att kontrollera fordonet. Mekanik bör veta om vanliga fel av vissa märken och modeller. Dessutom kan en expert undersöka om återförsäljaren mixtrat med vägmätaren att rulla tillbaka den verkliga körsträcka. Om mekanikern hittar något galet såsom en motor med en trasig cylinder, dokumentera resultaten och ta dem till din advokat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79191.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.