Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Akustisk vindruta Performance

Akustiska vindskydd levereras som standard eller som tillval på nya bilar . Akustiska vindrutor finns lager av härdat glas, en på vardera sidan av ett tunt skikt av polyvinylbutyral ( PVB ) . PVB lagret minskar buller kommer även glaset . Noise Reduction

Det primära syftet med en akustisk vindruta är att minska bullret inuti fordonet . Ren härdat glas har lite dämpning , och har " sammanfallande " frekvenser som faktiskt kan reagera med och betona yttre buller . Skiktet av PVB dämpar ljudet , testning har visat minskningar av 3-6 dB i 1000 till 5000 hertz intervall. Detta är frekvensen för den mänskliga rösten , så konversationer blir lättare att förstå , tillsammans med bekvämligheten av minskad vind och vägbana .
Weight

Akustiska vindrutor kan vara göras tunnare än glas av sig själv. Vikt besparingar på £ 3,5 . är normala . Lägre vikt översätter till mindre gas bränns, vilket innebär bättre körsträcka och lägre utsläpp .
Stöldavskräckning

plastskikt mellan skivor av härdat glas gör det svårare att bryta in , eftersom det ger ett lager av elasticitet mellan glasskivorna .
Ultraviolet Filtrering

PVB agerar som en överlägsen UV -filter till vanlig , härdat glas . Resultatet är mindre exponering för förare och passagerare till UV , och mindre skada på insidan av fordonet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79245.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.