Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vilka är de Lemon Lagar för att köpa begagnade bilar?

Citron lagar skydda konsumenterna genom att ge några anlita för ett defekt fordon. Federal lag omfattar konsumenter i varje stat, men stater har särskilda riktlinjer. En citron är en bil, ny eller begagnad, som "fortsätter att ha en defekt som väsentligt försämrar dess användning, värde, eller säkerhet," enligt Bil Lemon hemsida. Staterna har gammaldags citron lagar som liknar den Magnuson-Moss Warranty Act, vilket gör att garantin bryter en federal överträdelse, rapporterar Bil Lemon hemsida. De citron lagar för att köpa begagnade bilar innefattar flera allmänna och övergripande lagstiftning. Dock har varje stat särskilda riktlinjer som kan variera avsevärt. Citron lag Rights Period

skyldiga att inrätta en "citron lag rättigheter period" som ger en konsument en begränsad period för att returnera ett fordon för reparation. Till exempel, i Alabama, är den tiden "som löper ett år efter dagen för den ursprungliga leveransen av ett motorfordon till en konsument eller de första 12.000 miles av verksamhet, beroende först inträffar," enligt Bil Lemon hemsida . Den citron lag rättigheter perioden är viktigt eftersom dokumenterade reparationer på grund av en avvikande villkor-fordon fel som uppkommer under normal användning och försämrar fordonets säkerhet, värde och användning-som inträffar under denna period kraftigt påverka en konsuments förmåga att begära ersättning.

Repair intervaller och perioder

i alla stater, återvände fordon till återförsäljaren att reparera samma problem tre till fyra gånger eller sex till åtta gånger under garantitiden anses citroner, enligt Bil Lemon hemsida. Dessutom har varje stat specifika krav reparation intervaller och får därvid fordonet en citron baserat på den typ av reparation eller handikappade period. Till exempel, i Maryland, ett försök att reparera till rattstången eller bromssystemet eller 30 dagar av tjänsten är ett brott mot garantin.
Rättsmedel för Underlåtenhet att reparera

Om en återförsäljare försök att reparera en avvikande defekt misslyckas, har konsumenten ett antal alternativ. The Lemon Lagen kräver återförsäljaren att ersätta bilen med en jämförbar med den ursprungliga fordonet och godtagbar för konsumenten. Dessutom kan återförsäljaren också återköpa fordonet, återbetalning "konsumenten hela inköpspriset, inklusive alla krediter och bidrag för varje inbyte fordon," enligt Delaware citron lag § 5003.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78792.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.