Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur översätter ett VIN-nummer

VIN, eller chassinumret, är en viktig nyckel till fordonets historia. Med VIN, kan du forska om en bil eller lastbil du funderar på att köpa har stulits eller var, eller ihållande översvämning eller brand skador. VIN själv kan avslöja en hel del om ett fordon, även om bilens utseende har förändrats. Den kombination av bokstäver och siffror som är VIN är som ett fordon fingeravtryck: Inga två bilar har exakt samma. Översätta det tar bara lite know-how. Instruktioner
1

Hitta VIN. När du sitter på förarsidan av bilen, öppna dörren och titta på insidan dörren sylt. Du kommer att se ett klistermärke med information, inklusive en kombination av 17 bokstäver och siffror. Detta är chassinumret. Eller titta på ovansidan av instrumentbrädan på förarsidan. I detta fall är VIN sett lättare från fordonets utsida. Skriv ner det här numret för forskning.
2

Undersök de tre första tecknen. Dessa är World Tillverkare Identifier. Det första tecknet, vilket kan vara en bokstav eller en siffra, berättar bilens hemland. En "1", "4" eller "5": fordonet byggdes i USA, en "2" betyder att det byggdes i Kanada, "3" betyder Mexiko. Japan är "J" och Tyskland är "W." Italien är "Z." Det andra tecknet berättar fordonets tillverkare. "A" är Audi, "B" är BMW, "L" är Lincoln. Saturnus är "8." Det tredje tecknet berättar den gör av fordonet.
3

Undersök de närmaste sex tecken, Vehicle Descriptor Section. Fem identifierar bilens egenskaper såsom motorstorlek och kropp stil. Den sjätte är en "kontrollsiffra,'' som designats för att identifiera om VIN själv är bedrägligt. Den bygger på en komplicerad matematisk formel som utvecklats av Department of Transportation.
4

Undersök tecken 10 till 17 .., Vehicle Identification Avsnitt 10: e tecknet identifierar årsmodell Åren 1981 till 2000 representeras av bokstäverna B genom Y, utelämnar jag, O, Q och U. Året 1981 är B, 2000 Y. Åren 2001 till 2009 är siffrorna 1 till 9. Året 2010 börjar med alfabetet igen med A. Den 11: e tecknet identifierar anläggningen där fordonet tillverkas. Tecken 12 till 17 utgör tilldelats fordonet som den kom av anläggningens monteringslinje . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78882.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.