Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Auto Köpa Lagar

Köpa en bil kan vara en spännande och spännande upplevelse. Oavsett om du köper ny eller begagnad, bilar är för de flesta människor en mycket seriös satsning, och att få det bästa för det priset kan leda till hemska situationer. Kombinationen av ivriga kunder, mindre att-perfekta produkter och återförsäljare lika ivriga att göra en försäljning kan leda till att alla inblandade är missnöjd med resultatet. Under årens lopp har olika lagar antogs för att skydda kunder och återförsäljare från de fallgropar som är förknippade med att köpa en bil. Lemon Lagar

"Lemon" är ett slanguttryck för en produkt inte uppfyller den annonserade och utlovade kvalitetsnivå. Efter många kunder som behandlas med en varning emptor ("Låt köparen akta") inställning av tillverkare och återförsäljare, lagstiftande runt om i landet antagit så kallade citron lagar.

Designad för att skydda köparen från inköp av fordon blir helt borttaget på bara en kort tid, de lagar som skyddar även återförsäljarna skickade dålig kvalitet. Citron lagar varierar men för det mesta försäkra kunderna (och finans långivare) återbetalning för bilar som bedöms uppfylla misslyckande normerna. Återförsäljare kan också söka befrielse från tillverkare för att ta emot produkter av dålig kvalitet och skadade rykte.
Miltal

De två ledande faktorer som avgör priset på en begagnad bil är ålder och körsträcka. Hög körsträcka bilar bara ett eller två år gammal kan kosta mindre än en bil flera år äldre med mycket få miles.

Återförsäljare eller säljare av något slag fångas manipulera vägmätare (mätaren registrerar totalt antal körda miles) kan få allvarliga böter, förlust av licens att driva och för återfallsförbrytare, fängelsestraff. Privata säljare som erbjuder en bil till salu och ändra körsträcka kan också möta allvarliga civilrättsliga skadestånd från drabbade köpare.
Accessoarer

Ett gammalt talesätt inom bilbranschen är att pengarna görs sälja radio och fönsterhissar. Tillbehör lägga till både funktionalitet, lyx och pris till fordonets klistermärke pris.

Återförsäljare är skyldiga på nya och begagnade bilar att leverera varje arbetsdag tillbehöret annonseras. Lovande en eftermarknad installationen efter utförsäljningen kan avhålla och i vissa jurisdiktioner olagligt. Återförsäljare kan lägga till tillbehör för att sälja bilen eller göra det mer tilltalande, men bara innan den slutliga försäljningen.

Begagnade bilar med trasiga eller dåligt fungerande tillbehör också måste repareras innan utförsäljningen om dealern lovar en fungerande komponent. Berättar kunden det ska tas om hand direkt efter köpet är inte en etisk praxis och kan också vara olagligt beroende på försäljningen plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78856.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.