Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vilka frågor att ställa när man köper en bil

bilförsäljare älskar synen av doe-eyed, oerfarna bilköpare som kommer in i ett återförsäljaravtal oohing och aahing över alla fordon i sikte. För att undvika att tas tillvara när du köper en bil, utveckla en lista med frågor att ställa. Lägg till denna lista kontinuerligt när du tänker på fler objekt som är viktiga för dig innan jag går in ett återförsäljaravtal. Instruktioner
1

börja sammanställa en katalog med dina frågor. Du ska aldrig gå in i en bilhandlare utan en skriftlig lista eftersom du riskerar att glömma något. Inkludera följande frågor.
2

reda på MSRP (tillverkarens föreslagna priset) på en ny bil eller Kelley Blue Book värdet på bilen om det används. Sedan reda säljarens begärda priset jämfört med din forskning.
3

Fråga om de säkerhetsfunktioner som finns inbyggda i bilen. Finns det krockkuddar, och om så är fallet, är de förarsidan, passagerarsidan, och /eller sidokrockkuddar gardin? Har bilen låsningsfria bromsar?
4

reda på körsträcka per gallon. Du behöver ta reda på hur många miles som bilen kommer till gallon på både motorvägen och under stadskörning.
5

Fråga om bilens hästkrafter. Hästkrafter mäter hur mycket ström din bil kan utöva per minut. Ju högre hästkrafter, desto mer kraftfull din motor.
6

Fråga hur många cylindrar bilen har. Cylindrar är rör inne i en bilmotor som rör sig upp och ner och hjälpa driva bilen framåt. Detta mäter också kraften i fordonets --- ju fler cylindrar, desto jämnare bilen kommer att köras. De flesta bilar har fyra eller sex cylindrar, men högpresterande fordon som Ferraris kan ha så många som 12.
7

Fråga hur många tidigare ägare fanns. Om du köper en begagnad bil, måste du veta hur många som använde bilen innan du. En en-ägare bilen kommer att ha mindre slitage än en bil som har bytt ägare fem gånger. Det kan också vara ett allvarligt problem med bilen för att den ska ha så många ägare.
8

reda på vilken typ av garanti medföljer bilen. De flesta nya bilar levereras med fabriken garantier på upp till 3 år (ca 36.000 miles). För en begagnad bil, kan du bara täckas under några månader och endast för vissa delar av bilen. Om bilen används, se till att fråga om bilen säljs "som-är." Om så är fallet, kommer du inte att kunna komma tillbaka till säljaren om något går fel med bilen.
9

Fråga om bilen har någonsin varit inblandad i en allvarlig olycka. Vissa skrupelfria säljare kommer lappa ihop en bil som var inblandad i en allvarlig olycka och sälja det. Det är mycket mer troligt att en bil som hade stora skador i det förflutna kommer att få allvarliga problem.
10

Ta reda på hur ofta var bilen servad under året. Denna information är ofta anges med DMV --- när ägarna få bilen servad hos en återförsäljare eller annan etablerad verkstad, blir informationen en del av bilens permanent post.
11

Fråga om finansiering alternativ som är tillgängliga för bilen från återförsäljaren. Vissa återförsäljare kan ha bättre finansieringsmöjligheter för att passa dina behov (t.ex. mer attraktiva räntor och längre lånevillkor). Fråga om eventuella ytterligare återförsäljare avgifter som kommer att krävas för att köpa bilen och vad mängden handpenningen måste du göra på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78462.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.