Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

SUV Vs. Lastbil

Begreppet "sport utility vehicle" (SUV) bör helst gälla endast för de tunga dragande fordon som bygger på en pick-up truck chassi. Definition

EPA: s definition av en lastbil eller SUV innehåller de kriterier som den har minst en £ 8500 totalvikt, men många tillverkare på marknaden kombibilar med lägre bruttovikt betyg som stadsjeepar.

Chassis

Medan de flesta lastbilar är byggda med en kropp-on-frame design, många moderna stadsjeepar använder svagare unibody (ramlösa) byggande av mindre sedaner.


Off-Road

Lastbilar tenderar att vara bättre off-road till stor del eftersom de har högre markfrigång och off-road avstämda upphängningar. Detta står i skarp kontrast med många herrgårdsvagn "stadsjeepar" som tillåter endast anspråk på off-road förmåga. Addera Bogsering

Även fullstora, lastbil-baserade stadsjeepar är precis lika kapabla som lastbilar när de används för bogsering, cross-over och medelstora stadsjeepar brukar bära något högre bogsera rating än sedaner som de baseras på.
Utsläpp

Eftersom utsläppen av lastbilar och stadsjeepar är mindre reglerade, tillverkarna försöker få bilen-baserade stationsvagnar certifierade som stadsjeepar. Detta betyder inte att de har bogsering eller off-road kapacitet av lastbilar, men det betyder inte att de verkar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78556.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.