Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur att kräva tillbaka fordonsskatter

Yrkande om omsättningsskatt du betalat på en ny bil som ett skatteavdrag kan sänka den totala inkomst du beskattas, vilket innebär en lägre skatteinbetalning på din federal - och eventuellt ditt tillstånd - skattedeklarationer. Fordon moms rullas in i den totala försäljningen skatteavdrag på din federal inkomstskatt. Eftersom du kan bara ta antingen försäljning skatteavdrag eller avdrag på inkomstskatten, och inte båda, hävdar fordonsskatter som ett avdrag bara meningsfull om den totala försäljningen skatt du betalat under året överstiger det sammanlagda beloppet av statliga och lokala intäkter skatt du betalat. Instruktioner
1

Fyll "Form 1040" från Internal Revenue Service med information om dina inkomster och avdrag som anges.
2

Fyll i "lista A" formulär från Internal Revenue Service för att specificera dina avdrag. Markera kryssrutan bredvid "Allmänna omsättningsskatt" i syfte att dra av de statliga och lokala omsättningsskatt som du betalade för din bil och andra inköp. Välj inte "Skatter" eller du kan inte göra anspråk på omsättningsskatt på ditt fordon. Addera 3

Bestäm din statens allmänna försäljnings skattesatsen från bordet i "förteckning A" bruksanvisning tillhandahålls av IRS.
4

Multiplicera den ursprungliga kostnaden för din bil genom din statens allmänna försäljning skattesats. Till exempel, om du har köpt en $ 15,000 bil och din statens allmänna försäljning skattesats är sju procent, skulle du multiplicera $ 15.000 med 0,07. Resultatet är din högsta tillåtna avdrag för fordonet.
5

Lokalisera omsättningsskatt du betalat på ditt fordon inköpskvitto. Jämför detta antal till din högsta tillåtna avdrag för fordonet. Bestäm vilket antal är lägre om båda siffrorna är inte lika.
6

Lägg det lägre numret till omsättningsskatt du betalat på andra objekt under året, baserat på kvitton. Lägg inte till försäljning skatt för objekt om du inte har kvittot. Den totala mängden av omsättningsskatt är din försäljning skatteavdrag.
7

Ange din totala försäljningen skatteavdrag bredvid rutan du valde på "lista A."
8

Forskning din statens politik inkomstskatt, om du har en inkomstskatt, för att avgöra om du kan också dra av den moms du betalat för din bil på din statlig inkomstskatt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78782.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.