Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Alternativ för att avbryta köp av bil

Att köpa en bil är en av de största inköpen en konsument kan göra. Och när fel köpet görs, kan det rankas också bland de mest beklagligt. Det finns olika sätt att häva köpet av en bil, men olika återförsäljare har olika policy, så kontrollera varje återförsäljare för sig för att se vad, om något, fråga det har för avbokning efter en transaktion som redan har gjorts. Granska avtalet


återförsäljare-köpare kontrakt presenterar varje avtal, kryphål och möjlig väg ut ur ett bilköp tänkbara. Ibland, till exempel en "out" finns inte. Övriga tider, det gör det. Innan du kör tillbaka till återförsäljare och förklara situationen, ta köpeavtalet. Statliga lagar varierar, men vissa tillåter en "cooling-off" period av några dagar under vilka en köpare kan returnera en bil till generalagenten. Vissa avgifter kan tillämpas i detta fall, men för dem som kvalificerar sig, kommer detta att medge retur av en köpt bil.
Kontrollera med återförsäljaravtalet

De med köparens ånger bör samråda med den mäklare som sålde dem i bilen och förklara situationen. Överväger detta mäklare mer än sannolikt gjort en provision på denna försäljning, och återförsäljaravtalet i sin tur gjorde en vinst också, är det tveksamt återförsäljaravtalet bara tar bilen tillbaka fri och klar. Det kan dock ha en policy för att medge retur av en tidigare köpt bil bör vissa villkor och tillåter det.
Övriga alternativ

Om återförsäljare går med på att ta tillbaka bilen, kolla med företaget som finansierade affären för att se vad, om något, avgiftsbelagt till sådan avkastning. Oftare än inte, kommer återförsäljarna inte ta en bil tillbaka fri och klar. Snarare kommer de ofta erbjuder sig att köpa tillbaka bilen för det börsnoterade värdet, vilket med tanke på att bilen har redan minskat i värde sedan drivs utanför partiet, är långt mindre än vad en konsument betalat.

På den observera, ta in att sälja bilen självständigt genom en branschtidning eller hemsida. Detta kommer inte att se till att du får alla sina pengar tillbaka från ett bilköp, men det kan kompensera en del av skillnaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78638.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.