Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur du köper en bil i Frankrike

Frankrike är känt för sin byråkrati och bil köper är inte immun mot detta. Men om du är väl förberedd när du ställer ut för att köpa en bil i Frankrike, är processen snabb och relativt smärtfri. I Frankrike har man olika alternativ bilköp, inklusive köper den från en återförsäljare eller köpa den privat via en online eller tryckt reklam. Om du är ny till Frankrike och har aldrig köpt en bil i landet innan, är det bäst att hålla sig till återförsäljaren rutten. Bilhandlare i Frankrike ge garantier på alla bilar de säljer, vare sig nya eller begagnade. De kan också göra allt pappersarbete går väldigt smidigt och hjälpa dig att få försäkring. Försök alltid att ta någon med dig till bilhandlare i Frankrike som vet om bilar. Han kan inspektera den för eventuella dolda problem innan du delar med dina pengar. Om möjligt, ta med en fransk vän tillsammans. Han kommer att vara förtrogen med systemet för att köpa bilar i Frankrike, och du är mindre sannolikt att stöta på problem med en återförsäljare som kan försöka dra nytta av din oerfarenhet. Begagnade bilar i Frankrike tenderar att vara lite mer dinged upp och få mer körsträcka än i andra europeiska länder, enligt Expat Focus. Saker du behöver
Franska Proof bostad
identitet
Bilförsäkring
Carte eminens
Visa fler instruktioner
1

Få bevis på din bostad i Frankrike och din identitet. Att köpa en bil i Frankrike måste du vara bosatt. Enligt Angloinfo, dokument som accepteras som bevis är ny el eller fasta telefon räkningar med ditt namn och adress på dem, de gärningar till ditt hus eller ett bevis på att du hyr. Förutom bevis på din bostad i Frankrike, kommer du också att styrka din identitet med ett carte de sejour, körkort eller pass. Ta dessa dokument med dig när du går till bilhandlare för att köpa bilen.
2

Bestäm vilken typ av bil du vill ha. När du köper en bil i Frankrike, är det bästa alternativet att köpa ett franskt märke. Skälen till detta är att franska märken tenderar att vara billigare än utländska märken, garage är mycket vanligare (så det är lättare att få bilen servad) och delar kommer att bli billigare. Det finns tre stora bilmärken i Frankrike: Renault, Citroen och Peugeot. Franska bilar har goda resultat i säkerhetstester. 2009 Citroen C4 Picasso och Renault Laguna 2007 båda fick fem stjärnor för vuxna åkandes säkerhet, enligt European New Car Assessment Programme, en erkänd krocktest organisation i Europa.

Titta på att köpa en bil som har låga CO2 utsläpp. Om du köper en ny, grönare, bil i Frankrike du kan få en rabatt. Angloinfo påstår att rabatten för en bil som släpper ut 100 gram CO2 per kilometer är berättigad till en 1000 € rabatt. Upp till 120 gram får en € 700 rabatt och upp till 130 gram får 200 euro. Om du köper en bil med höga CO2-utsläpp måste du betala en extra skatt vid köp av upp till 2.600 euro.
3

Gå till en bilhandlare i Frankrike och provning köra några bilar innan du gör ditt beslut. Tveka inte att förhandla, eftersom detta kommer ofta får du några extra eller en prissänkning. Om du köper en ny eller begagnad bil från en återförsäljare, kan återförsäljare ta hand om allt pappersarbete, som innehåller namnet överföring, registrering, skatt och registreringsskyltar. Det är mycket enklare än att försöka göra det själv privat. Du kommer att få betala en extra engångsavgift för registrering av bilen, så be återförsäljaren vad detta kommer att bli att undvika överraskningar. Denna skatt är baserad på värdet av bilen. Franska bilar levereras med en garanti på upp till ett år beroende på ålder på bilen. Om du har problem med din bil under denna period, är återförsäljaren skyldig att göra reparationer utan att debitera dig.
4

betala för din nya bil. När du köper en bil i Frankrike du kan betala med kreditkort, kontanter eller check. Men är kontantbetalningar begränsade, så gå denna väg endast om du köper en billig bil.
5

Få bilförsäkring. Frankrike har många leverantörer bilförsäkring, så det är möjligt att shoppa runt. Men om du är ny i landet det bästa alternativet skulle vara att be återförsäljaren om hjälp. Du kan få några inledande försäkring för de första månaderna och sedan åka runt när du är mer fast i franska livet. Ta bevis på ditt förflutna bilförsäkring med dig till försäkringsagent så att du kan få bästa möjliga pris.
6

Registrera din bil. Detta gäller bara om du inte köpte din bil från en återförsäljare. Inom en vecka att få din nya bil måste du gå till stadshuset, som i Frankrike är den lokala Sous Préfecture eller prefekturen. Angloinfo säger att du måste ta med följande dokument med dig när du går: bevis på din identitet, bosättning och försäkring, carte grise Barree (bil registrering som är märkt vendu le), certificat de situationen administrativa, certificat de cession, contrôle teknik (CT)-certifikat (gjort under de senaste sex månaderna) och en check eller kontanter för att betala för den nya carte eminens. Du kan också göra din online bil registrering på Carte-eminens (se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78696.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.