Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

High Torque Bil Vs. High Power Car

Vridmomentet-till-hästkrafter partiskhet någon bilens motor är en av dess definierande egenskaper, och bidrar mycket till karaktären av fordonet. Preferens för antingen vridmoment eller hästkrafter är beroende av ett antal faktorer, inklusive fordonsvikt och avsedda prestanda. Vridmoment vs Hästkrafter

Vridmomentet är den kraft en motor utövar per varv. Hästkrafter är den mängd arbete en motor kan göra i en given tidsperiod, och är en funktion av hur mycket vridmoment en motor gör på ett visst varvtal (varv per minut).
Effektklasser

högt vridmoment motorer tenderar att göra en hel del effekt vid låga varvtal, och är bäst för bogsering. Hög-hästkrafter motorer tenderar att göra lite vridmoment vid låga varvtal, men "vaknar" vid höga varvtal.
Performance

Torque motorer tenderar att ha utmärkt gasrespons och omedelbar acceleration. Höga hästkrafter är bäst för utökad acceleration eller topp körningar hastighet. Addera Skuldsättningsgrad

stortraktorserien motorer behöver numeriskt högt (brant) redskap för att hålla sig vid höga varvtal. Torque-motorer har numeriskt lägre växlarna, eftersom de inte behöver rev mycket hög.
Motorstorlek

högt vridmoment motorer är i allmänhet stort i förskjutning, och behöver tyngre kraftig konstruktion för att motstå kraften som de producerar. Höga hästkrafter är i allmänhet lättare och mindre, eftersom de beror på höga varvtal för att göra makten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78569.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.