Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vad är Dragkapacitet?

Om du inte är en erfaren förare av en stor lastbil eller påhängningshöjder fordon, kan din lust vara att titta i handboken som följde med din lastbil och vara nöjd med den släpvagnsvikt som anges i den. Det finns många variabler som faktor i dragkapacitet, och en som inte täcks i manualen som följde med din bil är din erfarenhet och sunt förnuft. Säkerhet är regel nr 1 för dig, de åkande i bilen och andra på vägen. Definition

Dragkapacitet är hur stor en trailer kan du dragkrok till din bil och köra den på ett säkert sätt. För att bestämma dragkapacitet på ditt fordon, måste du först ta reda på den kombinerade vikten förhållandet, som kan hittas i fordonets handbok och på insidan av chaufför-sidodörr. Lägg vikten av allt är packat i lastbilen, vikten på dragfordonet jämte bränsle och passagerare. Du kan avgöra detta med hjälp av en skala på många bilen stannar eller gårdar landskap eller göra beräkningarna själv genom vägning allt och alla som kommer att vara i bilen plus vikten av fordonet. På bränslets vikt, motsvarar 1 gallon 8.45 pounds, så multiplicera den siffran med antalet gallons din Bränsletanken rymmer. Nu, subtrahera den lastade vikten på dragfordonet från den kombinerade vikten fordonets kapacitet och det kommer att berätta hur mycket vikt du kan dra.
Tillverkarens rekommenderade Dragkapacitet

Den rekommenderade maximala bogsering kvot ingår i handboken som följde med din bil. Det är troligt att din första tanke är att de bogsering-vikt kapacitet är i underkant. Och de kan vara. Men följ dem ändå, speciellt om du aldrig har bogserat något bakom bilen. Det finns många förhållanden och variabler som du förmodligen inte har tänkt på. Om något gick fel, exempelvis en olycka, och du inte lyssna tillverkarens rekommendationer, det finns en god chans att du skulle hittas ansvarig om motorfordon lagarna efterlevs och att den extra vikten kan orsaka mer skada och skada.
Addera Mass

År 1998 passerade den federala regeringen aa lag som begränsar massan av ett fordon som bogseras. Andra faktorer än den kombinerade vikten fordon kapaciteten måste beaktas. En är bollen vikt. Bollen är vikten som vilar på bollen för skumt. Eftersom fordonet du bogserar har minst en axel, som kommer att påverka viktfördelningen för det avlastade fordonet som ska bogseras. Det ska sättas fast till dragfordonet, vanligen med hjälp av en kulkoppling. Du måste fastställa vikten av den lastade draget fordon och hur mycket vikt kommer att vila på bollen kvarstad, eftersom denna vikt kommer att bli en del av den drivande fordonet och kommer att påverka hur dragfordonet fungerar, lägger en extra börda på dragfordonets upphängning.
bromsar och fjädring

Starta och dra ett släpfordon är den enkla biten. Det svåra är att hålla det under kontroll, särskilt körning i nedförsbacke och när du måste bromsa eller stoppa båda fordonen. Kom ihåg, det är inte bara en bil som du kör, utan två. Så inte nog med att bromsarna bära dubbelt lasten, så gör suspension i dragfordonet. Många bogserade vagnar är utrustade med eget bromssystem, men många är det inte. Om vad du planerar att bogsera inte någon egen bromssystem, detta ansvar faller på dragfordonet, så bromsarna ska vara tunga och utformade för den typ av bogsering du kommer att göra. Om det bogserade fordonet har ett eget bromssystem, kan du bogsera en och en halv gånger dragfordonets massa. Om det inte finns några bromsar på släpfordon, då en 1-till-1-förhållande gäller.
Andra överväganden

Vid körning ett släpfordon, tänk på viktfördelning av last. Ju fler som kan vara centrerad över axlarna av den dragna fordonet desto bättre, eftersom det kommer att bidra till att skapa en jämvikt mellan de två fordonen. Detsamma gäller för centrering så mycket godstrafik som möjligt för att undvika bogsering en obalanserad last, som kan tendera att dra dragfordonet i en riktning eller den andra, vilket kan vara farligt vid körning i höga sidvind och när bufffetted av utkastet till en annan stora passerande fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78506.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.