Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur man identifierar en VIN

Alla vägfordon kräver en VIN, vilket är en förkortning av "Vehicle Identification Number." Numret är en serie av 17 bokstäver och siffror som sitter på en metallplatta någonstans på fordonet. I USA, är VIN-nummer vanligtvis placerad nära vindrutan på förarsidan av instrumentbrädan. VIN tillåter Department of Motor Vehicles eller Department of Transportation att hålla koll på fordonets ägare. Saker du behöver
Vehicle
VIN plattan
Visa fler instruktioner
1

Leta reda på VIN plattan i fordonet. Den första bokstaven anger ursprungslandet. USA är 1 eller 4, är Kanada 2, är Mexiko 3, är Japan J, är Korea K, är England S, är Tyskland W och Italien är Z.
2

Läs det andra tecknet. Detta betecknar fordon. Till exempel A för Audi, F för Ford, G för General Motors, P för Plymouth och H för Honda. Siffror kan också användas såsom 4 för Buick, 3 för Oldsmobile och 2 eller 5 för Pontiac.
3

Titta på det tredje tecknet, som representerar den fordonstyp eller division för tillverkning.

4

Notera den fjärde till åttonde tecken. Dessa kallas Vehicle Descriptor avsnitt och de 5 tecknen identifierar bilens funktioner såsom motortyp, serier, modell och kaross.
5

Studera det nionde tecknet. Detta kallas kontrollsiffra, som verifierar avsnitt Vehicle Descriptor. Kontrollsiffran bestäms av en matematisk beräkning utvecklats av Department of Transportation.
6

Titta på 10: e siffran. Denna siffra identifierar året bilen tillverkades. Några exempel är 1 för 2001, 2 för 2002 och 3 för 2003.
7

Läs 11th karaktär. Detta betecknar monteringsfabrik där fordonet tillverkas.
8

Studera den 12: e till 17 tecken. De sista fyra tecknen är alltid numeriska och identifiera kombinationen sekvensen av konstruktion, från tillverkarens monteringslinje. Denna information är användbar för samlare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79104.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.