Hur du köper en begagnad bil i Irland

Att köpa en begagnad bil i Irland innebär att gå till en återförsäljare eller en privat säljare. Det finns flera webbplatser som fungerar som mellanhänder mellan återförsäljare, privata säljare och köpare som gör att potentiella köpare att visa bilen och dess specifikationer på nätet. Återförsäljare

återförsäljare tenderar att vara dyrare än privata säljare eftersom de i allmänhet ta bilen ut och ge det en grundlig rengöring och gran-up innan du säljer den. Återförsäljare är öppna för förhandlingar om priset.
Privata säljare

Privata säljare också annonsera på bil webbplatser och kan vara billigare än återförsäljarna. Riskerna är att privatpersoner kan undanhålla information om bilen som en ärlig återförsäljare skulle inte. Du måste boka tid med säljaren för att komma se bilen när det passar dem och för säkerhets skull, bör du informera någon vart du ska. Privata säljare är också öppna för köpslående.
Dokumentation

Innan du köper en begagnad bil, bör du kontrollera att säljaren har fordonets registreringsbevis (VRC ) för bilar först registrerats efter 2004 eller Vehicle Licensing Certificate (VLC) för äldre bilar.

För bilar som registrerats före 1993, bör säljaren slutföra ett ägarbyte Form från Motor Skatteverket, som ska föras till Motor skattekontoret tillsammans med bilens Loggbok.

För bilar registrerade 1993 eller senare, ska säljaren sända VLC eller VRC med dina uppgifter fyllas i till Motor Skatteverket som sedan skickar den uppdaterade certifikatet till dig.

Innan du köper en bil, bör du även kontrollera National Car Test (NCT) cert utgångsdatum. Bilar äldre än fyra år måste klara detta test att köras på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77633.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.