2000 Nissan Maxima GLE Information

Sedan 1981 har Nissan Maxima har marknadsförts som "fyrdörrars sportsedan" av tillverkaren, märkt Nissan Motor Co 2000 Maxima början av den femte generationen av produktionen, och GLE version ansågs vara den högsta nivån trim för denna modell år - ovanför basen GXE och sportiga SE. Bakgrund

När 2000 Maxima släpptes, blev Nissan går igenom en tuff period. Försäljningen dalade på grund av svag respons av konsumenterna sina produkter. Franska biltillverkaren Renault SA - vilket var precis lika orolig som Nissan - köpte nästan 40 procent av Nissan 1999 i ett försök att föryngra sitt varumärke. En del av föryngring processen var ett uppfräschat Maxima för 2000 års modell.
Huvudfunktioner

femte generationens Maxima lanserades som en "prisvärd lyx" fordon, och 2000 Nissan Maxima GLE version var den mest lyx-orienterad i trim. Detta präglades av sin mjukare fjädring, standard fyrväxlad automatlåda med inget alternativ för en manuell, och 16-tums aluminiumfälgar. Den hade också lädersäten med en chaufför multi-justerbar elmanövrerad stol, funktioner som inte fanns på andra trim.
Beröm

Mycket av beröm från professionella bil kritiker för 2000 Nissan Maxima, särskilt Larry Printz av "The Morning Call" tidningen, gick till sin motor - en tre-liters, 222-hästkrafter V6 som noterades som Maxima mest kraftfulla och raffinerade ännu. Också, styling - särskilt bilens bakre med sina bakljus - prisades av journalister som Warren Brown av "The Washington Post" över den föregående generationen (1995 till 1999), som aldrig vunnit höga betyg i samma departement.
Kritik

Redaktörer från bil webbplats med information Edmunds.com var dock skeptiska till 2000 Maxima totala värde, särskilt intill dess billigare och något liknande syskon, Nissan Altima. Dessutom har vissa kritiker, såsom Anita och Paul Lienert från "The Detroit News," klagade på att bilen fortfarande var, relativt sett, stilistiskt intetsägande.
Pris

Som top-of-the-line trim, var 2000 Nissan Maxima GLE den dyraste av de tre versionerna av fordonet, med en ursprunglig tillverkaren rekommenderat pris på $ 26,249. Som av 2010, uppskattar Kelley Blue Book sitt sortiment priset värde på runt $ 7300 till $ 7900.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77458.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.