Hur man betala kontant för en begagnad bil

Dagens begagnad bil köpare har många fler alternativ när det gäller att förhandla pris och betalningsvillkor med en säljare. Detta är särskilt sant när det gäller att betala för en begagnad bil i kontanter. Kontanter ger köparna möjlighet att äga sin begagnade bil fri och klar direkt efter köpet. Det sparar också köparen hundratals eller tusentals på kostnaden över åren. Att köpa en begagnad bil med kontanter också kommer med sin egen uppsättning av utmaningar, bland annat problem med köpebrevet, titel och registrering av fordon. Lyckligtvis är det inte svårt att komma runt dessa utmaningar. Instruktioner
1

förhandla fram ett pris med bilfirma innan förklara din avsikt att betala kontant. Återförsäljare tjäna mer pengar på en försäljning om det finansieras på grund av den ränta som tillämpas. Om du låter dem veta direkt om din avsikt att betala kontant, då de kan höja priset för att försöka göra upp förlusten av ränteintäkter.

Däremot kan det fungera till din fördel att låta en privat säljare känner din avsikt att betala kontant eftersom han inte kommer att få vänta på sina pengar. Detta kan hjälpa dig att förhandla fram ett lägre pris för bilen eftersom säljaren kommer att få sina pengar direkt.
2

Få det framförhandlade priset och betalningssätt skriftligen. När ni båda är överens om ett slutligt pris och att du betalar för det kontant, upprätta ett enkelt avtal som säger att båda dessa saker, tillsammans med det datum då kontanter, fordon och bil titel kommer att utbyta händer. Både du och säljaren bör underteckna detta och har det attesterat av notarius publicus.

Syftet med detta avtal säkerställer att båda parter förstår priset och försäljningsvillkoren. Ett dokument som detta kan komma till hands om säljaren ändrar sig innan försäljningen är klar.
3

köpa bilen. På dagen för försäljning, byte pengar med säljaren först efter att han undertecknar ett giltigt köpebrev. Detta köpebrev fungerar som ditt kvitto och innehåller många av samma saker som prisavtal gör, inklusive datum för försäljningen, inköpspris, betalningssätt och datum.

Köpebrevet kan vara ett enkelt dokument du göra på en dator ordbehandlingsprogram. Eller så kan du använda en mall som kan hittas på din statens Department of Motor Vehicles hemsida eller genom en enkel sökning på Internet. Du kommer både underteckna köpebrevet och du måste ha det attesterat av notarius publicus.

Kontrollera också att bilen titeln undertecknas över till dig fullständigt och korrekt innan du lämnar med fordonet. Du kommer inte att kunna registrera bilen i ditt tillstånd utan en giltig titel. Om det händer, måste du komma i kontakt med säljaren för att få det fasta och det finns alltid en möjlighet att du inte kommer att kunna nå säljaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77307.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.