Hur Exportera en begagnad bil till Indien

Eftersom nivån av den disponibla inkomsten i Indien ökar, har många fler familjer kunnat råd med en bil av sina egna. Kvaliteten på inhemska bilar i Indien, men är låg med internationella standarder. Som ett resultat har många människor funnit det frestande att exportera en begagnad bil till Indien antingen för eget bruk eller för försäljning på marknaden. När du exporterar en bil till Indien, utbilda dig på lagar om leverans av fordon i både ditt land och Indien. Instruktioner
1

följa de lagar och förordningar i exportlandet. Tull byråer vanligtvis kräver en kontroll av din bil samt handlingar som hör till ägarregistrering, så förbereder sig för att lämna något av dessa dokument till din lokala tullmyndighet.
2

Töm bränsletanken innan du skickar din bil att säkerställa att den uppfyller säkerhetsföreskrifterna samtidigt som skeppas utomlands. En tom tank kräver att du har bilen bogseras till hamnen i stället för att köra den, förbereda sig för att betala för denna extra kostnad för ditt rederi Addera 3

Köpa tjänster från ett rederi. företag som specialiserat sig på transport av fordon till sjöss. Ett välrenommerat rederi får information om säkerhetsrutiner arbetar med leverans av fordon och kommer att erbjuda nödvändig kompetens för att hantera din bil med omsorg. Din rederiet kommer också att veta vilka portar i Indien acceptera import av fordon.
4

Följa Indiens regler om import av fordon. Indien kräver inte en licens för import av bilar är mindre än två år gamla. Dessutom måste du ha bott utanför Indien under minst två år, och bilen måste ha varit i bruk under minst ett år, för att vara berättigade till import utan licens.
5

Förbered att betala en import skatt på upp till 70 procent på värdet av bilen. Den indiska regeringen beräknar värdet på din bil baserat på dess pris när nya, minus en procentsats som tar avskrivningsbara värde beaktas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77647.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.