New York State Bilar Lagar

Lagen tillämpas på begagnade bilar i New York State är känd som den begagnad bil citron lag. Detta begagnad bil lagen omfattar icke-kommersiella motorfordon, utom motorcyles, terrängfordon och vissa husbilar fordon. Lagen erbjuder ett rättsmedel till alla konsumenter som inköpare eller hyrestagare av en begagnad bil som visar sig vara citron. Den New York State citron lag kräver bilhandlare att ge en skriftlig garanti till köpare. Garanti

Enligt New York State citron lag, är en återförsäljare som krävs för att ge en konsument en skriftlig garanti försäkrar att dealern måste reparera, utan kostnad, eventuella brister i de berörda delarna. Om återförsäljaren inte att kunna reparera bilen, efter en rimlig mängd försök, måste dealern ge konsumenten en full återbetalning.
Bilar Täckt

För att täckas av begagnad bil citron lag i New York State, måste bilen ha mer än 18.000 miles eller två år från det ursprungliga inköpsdatumet, köpas från en New York State återförsäljare, har ett inköpspris på minst $ 1500 och har drivits mindre än 100.000 miles när de köps eller leasas. Dessutom måste bilen vara främst för personligt bruk.
Garanti Längder

Garantin är baserad på dagarna, eller miles av drift, vilket som kommer först. Om bilen har 18.001 miles till och med 36.000 miles, kommer en garanti att vara minst 90 dagar eller 4000 miles. För 36.001 miles upp till 79,999 miles, kommer garantin att vara i 60 dagar, eller 3000 miles. För 80.000 till 100.000 miles, måste garantin täcka 30 dagar eller 1000 miles.
Delar som omfattas

skriftlig garanti skall täcka motor, växellåda, bromsar, styrning och drivaxeln. Andra delar som också måste täckas inkluderar startmotor, generator, kylare, generator och tändsystemet. Batteriet är inte täckt. Återförsäljaren måste ges rimliga möjligheter att reparera de problem
Repair Duty

. Men om problemet kvarstår efter tre eller fler reparationsförsök, eller bilen är ur drift för 15 kumulativa dagar, har köparen rätt till full återbetalning. Otillgänglig delar kan förlänga tiden. Återförsäljaren är inte skyldig att lämna ett bidrag om problemet inte väsentligen försämrar bilens värde, eller om problemet orsakas av konsumentens försummelse, missbruk eller om det fanns obehöriga ändringar.
Ansvar Konsument

Konsumenten är skyldig att omedelbart rapportera brister i de berörda delarna, och reparationer begäran av återförsäljaren. Så länge som konsumenten gör dessa förfrågningar inom garantiperioden, är återförsäljaren skyldig att göra reparationer, även om garantin därefter upphör. Konsumenten förväntas föra register över alla alla klagomål och kopior av all korrespondens, arbetsorder och reparationsfakturor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77550.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.