Hur Importera Fordon

Importera begagnade fordon i USA är inte en lätt förslag, även om det kan göras och görs på en regelbunden basis. För att bli framgångsrik, måste du följa regler och föreskrifter från både den amerikanska Environmental Protection Agency (EPA) och US Customs. Nyckeln till framgång är att veta i förväg att ett fordon uppfyller alla amerikanska avgaskraven. Annars kan processen bli tidskrävande och dyrt. Saker du behöver
EPA dokumentation
Stöd pappersarbete
US Customs clearance
Visa fler instruktioner
1

Fortsätt med försiktighet. Var medveten om de inneboende riskerna med automatisk import, råder pedagogisk resurs ImportExport Hjälp (IEH). Var skeptisk till alla påståenden eller försäkringar gjorda till dig med en utländsk bilhandlare eller privat säljare, råder IEH. Du bör ta det fulla ansvaret för att avgöra om ett fordon uppfyller US EPA standarder för import. Ta inte ett egenintresse partens ord som den gör.
2

Vet vad du behöver veta. Din EPA /US-. Tullen måste dokumentationen innehålla tillverkningsår, årsmodell, märke och modell, bekräftelse om överensstämmelse med amerikanska avgaskraven, typ av bränsle fordonet använder, och om det har tillverkats med eller utan katalysator. Om fordonet är en lastbil, måste dokumentationen också innehålla bruttovikt, säger EPA.
3

Förstå federala regler. Du måste visa att fordonet är en så kallad "amerikansk version," förklarar EPA. Det innebär att dess tillverkning var kompatibel med amerikanska avgaskrav och att tillverkaren bifogas en engelskspråkig etikett till motorrummet att fordonet uppfyller alla amerikanska kraven. Ett fordon som uppfyller den "amerikanska versionen" standard och har inte ändrats eller ändrats får importeras till USA utan förhandsgodkännande eller ett krav på en tullgarantier, enligt EPA. Förutse
4

utmaningarna. Ett fordon som har modifierats eller ändrats inte uppfyller amerikanska utsläppskraven, säger EPA. Du kan lagligt importera den, men bara på villkor att ni kommer att vidta alla nödvändiga reparationer eller restaureringar som krävs för att sätta fordonet i överensstämmelse. Du kommer också att krävas för att skriva en obligation med US Customs som är lika med eller överstiger värdet av fordonet. Du kommer att ha 120 dagar att slutföra arbetet på fordonet och rapportera det till US Customs. Om du misslyckas, kan amerikanska tullen beslagta fordonet och även införa sanktioner.
5

Komplett EPA Standard Form 3520-1 och överlämna den till US Customs. Blanketten finns på nätet från EPA. Du måste visa denna form vid inträde av fordon i en amerikansk hamn. För överensstämmande fordon, förklarar koden "B", instruerar EPA. För fordon som kräver avhjälpande arbete, förklarar koden "F."
6

Samla alla andra pappersarbete. Förutom det formulär du filen med EPA och amerikanska tullen, måste du ha transportföretagets ursprungliga konossement, den utländska registreringen, ett köpebrev och annan dokumentation som finns om fordonet, konstaterar IEH. Du måste också lämna blankett HS-7 med US Department of Transportation, berättar IEH.
7

Lär dig allt du kan. Importera ens en enda begagnad bil kan vara en svår proposition. Att försöka göra en affär av det är ännu svårare, konstaterar IEH. För vidareutbildning, rekommenderar det två amerikanska statliga publikationer, "Tull Tips för besökare som besöker USA (Innehåller bosatta utomlands Customs Regulations)" och "veta innan du åker (innehåller tips för återvändande USA Residents om tullfrågor)." Gratis exemplar finns tillgängliga från amerikanska tullen. Ring (202) 564-9240. IEH föreslår också noggrann studie av "The Automotive Import Fakta Manual" från EPA (se "Resurser"). Det är det slutgiltiga dokumentet på hela processen för fordonets införsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/78049.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.